Aukšto rango policijos pareigūnas Faridoonas Obaidi nurodė, kad užpuolikas atėjo pėsčiomis ir detonavo bombą tarp maldininkų Baqiro ul Olumo mečetėje miesto vakarinėje dalyje

Sveikatos apsaugos ministerija, kad per išpuolį nukentėjo mažiausiai 45 žmonės. Policija apsupo teritoriją aplink atakos vietą. „Kabulo policijos 6-ajame rajone apie sprogimą buvo pranešta apie 12 val. 30 min. (vietos, 10 val. Lietuvos laiku). Teberenkame informaciją“, – anksčiau sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Sediqas Sediqqi

„Buvau mečetėje; žmonės meldėsi. Staiga išgirdau trenksmą, o langai išdužo. Nesupratau, kas atsitiko. Išbėgau į lauką šaukdamas“, – naujienų agentūria AFP sakė maldininkas Ali Janas.

Šiitai buvo susirinkę minėti Arbaino šventės, žyminčios 40 dieną po imamo Husseino – pranašo Muhammado vaikaičio ir vieno labiausiai gerbiamų šiizmo veikėjų – nužudymo 680 mūsų eros metais.

Šis istorinis įvykis lėmė islamo pasaulio skilimą į šiitų ir sunitų bendruomenes. Šiitai Afganistane, turinčiame apie 30 mln. gyventojų, sudaro apie 15 proc. mažumą.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.