Per vieną paskutiniųjų savo apsilankymų Kongrese J. Clapperis, jau oficialiai įteikęs atsistatydinimo pareiškimą, gynė administracijos reakciją į įtarimus, kad JAV kariuomenės Centrinio štabo, vadovaujančio operacijoms Artimuosiuose Rytuose, žvalgybininkai darė spaudimą analitikams, kad šie atsikratytų informacija, sudarančia prastą įspūdį apie karą Irake ir Sirijoje.

Jis taip pat darė prielaidą, kad informacinis karas, kurį Rusija vykdo nuo pat Sovietų Sąjungos laikų, gali tęstis ir po JAV rinkimų maratono.

Pavogti demokratų partijos elektroniniai laiškai buvo paviešinti vyriausybių paslaptis atskleidžiančiame tinklalapyje „Wikileaks“. Juose buvo atskleista detalių apie Hillary Clinton kampaniją, dėl kurių vėliau jai teko teisintis.

J. Clapperis ir Krašto apsaugos departamentas spalį pranešė, kad sprendžiant iš programišių pastangų „aprėpties ir subtilumo“, tik Rusijos „vyriausieji pareigūnai“ galėjo būti atsakingi už programišių atakas. Rusija savo ruožtu tokius kaltinimus paneigė.

„Paskelbus pareiškimą ir įvykus bendravimui tarp mūsų ir Rusijos vyriausybių, apie kurį man yra žinoma, atrodo, kad rusai sumažino savo kibernetinį aktyvumą “, – nurodė J. Clapperis.

Jis sakė, kad konkrečiai turi galvoje „kibernetinę žvalgybą“, vykdytą prieš Vašingtonui paskelbiant minėtą pareiškumas. „Šis aktyvumas atrodė sumažėjęs“, – sakė jis.

Pasak J. Clapperio, žvalgybos agentūros vis dar nėra išsiaiškinę, kaip ar kada „Wikileaks“ gavo pavogtus elektroninius laiškus.