Pirmadienį prasidėjusios apklausos, kurią atliko Ekvadoro prokuroras, rezultatai iš karto nebus pateikti, kadangi yra „konfidencialūs“, sakoma Švedijos prokuratūros pareiškime.

„Po šio pranešimo prokurorai apžvelgs tolesnę tyrimo eigą“, – priduriama jame.

45 metų australas prieglobsčio šioje ambasadoje Londono centre pasiprašė 2012 metų birželį, Švedijos prokurorams išdavus Europos arešto orderį suimti jį dėl įtarimų išžaginimu ir seksualiniu smurtu. Šiuos kaltimus prieš aktyvistą pateikė dvi moterys, susitikusios su J.Assange'u per jo 2010 metų kelionę į Švediją.

J. Assange'as kaltinimus neigia, sako, kad jie yra politiškai motyvuoti, ir tvirtina, jog lytiniai santykiai su minėtomis dviem moterimis įvyko abiejų partnerių sutikimu.

Buvęs kompiuterinis įsilaužėlis atsisakė vykti į Švediją apklausai, nes baiminasi, kad iš ten gali būti deportuotas į Jungtines Valstijas dėl 500 tūkst. slaptų kariškių bylų apie karus Afganistane ir Irake paskelbimo svetainėje „WikiLeaks“.

Pirmoji apklausa, kuriai vadovauti turėjo prokuroras Toainga Wilsonas (Toainga Vilsonas), buvo atidėta J.Assange'o prašymu dėl „jo teisės į gynybą ir asmens apsaugą“, nurodė Ekvadoro prokurorai.

Švedų prokurorai pernai nutraukė tyrimą dėl seksualinio smurto, nes suėjo penkerių metų senaties terminas.

Vis dėlto jie vis dar nori apklausti J. Assange'ą dėl įtariamo išžaginimo 2010 metais. Tokiam nusikaltimui senaties terminas yra 10 metų.