1) Klimato kaita. D. Trumpas sakė, kad jis „panaikintų“ Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, kurį 2015 metų gruodį pasirašė daugiau kaip 195 šalys. Nė viena šalis negali panaikinti Paryžiaus susitarimo, tačiau, Jungtinėms Valstijoms pasitraukus, arba atsisakius prezidento Baracko Obamos pradėtų vidaus priemonių, tai būtų didelis smūgis susitarimui. Jis taip pat teigė sustabdysiąs mokėjimus Jungtinių Tautų (JT) pasaulinio klimato atšilimo programoms. Be kita ko, nekilnojamojo turto magnatas ragino išgauti daugiau iškastinio kuro ir ragino pritarti naftotiekio „Keystone XL“ projektui.

2) Laisvoji prekyba. Jei D. Trumpas vykdys savo prekybos politiką, tada šalis susidurs su dideliais pokyčiais. Jis pagrasino panaikinti daugybę egzistuojančių laisvosios prekybos susitarimų, pavyzdžiui, Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį tarp JAV, Kanados ir Meksikos. Jis sutartį kaltina dėl darbo vietų praradimo. Verslininkas net siūlė, kad Jungtinės Valstijos pasitrauktų iš Pasaulinės prekybos organizacijos (PSO). Be to, D. Trumpas norėtų apmokestinti importus, jis kalbėjo apie tarifų nustatymą - 45 proc. Kinijai ir 35 proc. prekėms, atgabenamoms iš Meksikos.

3) Uždarų sienų politika. D. Trumpas laikėsi griežtos pozicijos dėl imigracijos, tačiau jo požiūris dažnai keitėsi. Rinkimų kampanijos pradžioje žadėjo JAV pasienyje su Meksika pastatyti sieną ir deportuoti 11 mln. dokumentų neturinčių imigrantų. Jis tvirtino priversiąs Meksiką sumokėti už sienos statybas. Vėliau verslininkas sušvelnino savo poziciją, teigdamas, kad būtų deportuoti „milijonai“ Jungtinėse Valstijose gyvenančių nusikaltėlių, o likusiųjų dokumentų neturinčių migrantų likimas spręstųsi vėliau.

4) NATO. D. Trumpas griežtai sukritikavo NATO, pavadindamas Aljansą pasenusiu, ir valstybes nares apibūdino kaip negarbingas sąjungininkes, kurios pelnosi iš JAV dosnumo. Anot verslininko, Amerika daugiau nebeišgali apsaugoti šalių Europoje ir Azijoje, negaudama atitinkamos kompensacijos. Jis išreiškė JAV susirūpinimą dėl daugelio NATO valstybių narių, kurios nevykdo savo įsipareigojimų sumokėti gynybai mažiausiai du procentus bendrojo vidaus produkto (BVP). Kai kurie kėlė klausimus, ar D. Trumpas atitoltų nuo karinio Aljanso.

5) Rusija. D. Trumpas sakė esąs įsitikinęs, kad galėtų sumažinti įtampą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, ir pavadino politiką stipriu lyderiu, su kuriuo norėtų palaikyti draugiškus santykius. Verslininkas mažai pasisakė šiuo klausimu, tačiau išreiškė norą bendromis pastangomis kovoti su „Islamo valstybės"“(IS) kovotojais.