„Prie mitinių išgalvotų problemų priskirtina ir JAV išplėtota isterija, kitaip negaliu pasakyti, dėl Rusijos įtakos dabartinių Amerikos prezidento rinkimų eigai“, – sakė V. Putinas diskusijų klubo „Valdai“ plenarinėje sesijoje Sočyje.

„Nejaugi kas nors rimtai mano, kad Rusija gali kažkaip paveikti amerikiečių pasirinkimą? – pridūrė jis. – Negi Amerika yra kokia nors bananų šalia: Amerika – didi valstybė. Jeigu aš neteisus,pataisykite mane“.

Vašingtonas praėjusią savaitę oficialiai apkaltino Rusijos vyriausybę „kišimusi“ į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, įsilaužus į JAV politinių įstaigų serverius, ką Kremlius ne kartą neigė.

V. Putinas karštai atmetė šiuos kaltinimus ir pareiškė, kad jais siekiama atitraukti amerikiečių dėmesį nuo vidaus problemų.

„Žymiai paprasčiau atitraukti žmonių dėmesį į vadinamuosius rusų hakerius, šnipus, įtakos agentus ir taip toliau“, – sakė V.Putinas.

Rusijos valdžia užsipuolė Vašingtoną dėl „precedento neturinčių“ grasinimų, kai JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šį mėnesį sakė NBC televizijai, kad V.Putinas gaus „žinią“ dėl tariamo įsilaužimo.

NBC vėliau pranešė, kad Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) rengia atsakomąją kibernetinę ataką, kuri „sukrės ir suglumins“ Kremliaus vadovybę.

Rusijos užsienio reikalų ministerija praėjusį savaitgalį pranešė, kad į jos senąjį nenaudojamą tinklalapį įsilaužta iš Jungtinių Valstijų ir jame palikta pašaipi žinutė.

Ministerijos atstovė Marija Zacharova pasamprotavo, kad „tai arba pradėjo veikti griaunančioji kibernetinė mašina, apie kurią skelbė J.Bidenas, arba provokuojanti rinkimų kampanija Valstijose atvedė žmones į tokią būseną, kad jie ėmė viską griauti savo kelyje“.

Rusijos prezidentas dar pažymėjo neturįs tokios galingos propagandinės mašinos, kuri galėtų paveikti rinkimus Vakarų šalyse, bet neatsisakytų jos.

„Taip, draugai, norėčiau turėti tokią propagandinę mašiną Rusijoje, bet to, deja, nėra. Neturime tokių globalių žiniasklaidos priemonių kaip CNN, BBC ir kai kurių kitų; mes tokių galimybe kol kas neturime“, – apgailestavo V.Putinas.

Taip jis reagavo į tvirtinimus, kad Vakaruose kai kurie rinkėjai savo sprendimą daro veikiami Rusijos propagandos. kai kurie rinkėjai savo sprendimą daro veikiami Rusijos propagandos.