Pasak jo, šiandieninėje Europoje tokiai mąstysenai atstovauja mažuma. „Galėčiau teigti, kad šiandien Europoje esu opozicijoje, – pažymėjo V. Orbanas. – Bet turiu vilties, kad mažumą pavyks paversti dauguma“.

Anot Vengrijos vyriausybės vadovo, kai kurios Europos valstybės, pavyzdžiui, Lenkija ir Baltijos šalys, įsitikinusios, kad Rusija kelia karinę grėsmę. „Mes turime gerbti jų poziciją ir joms padėti, kad jos jaustųsi saugios kariniu požiūriu“, – sakė V. Orbanas.

„Bet mums Vengrijoje neatrodo, kad Rusija keltų grėsmę mūsų saugumui. Rusija nėra tokia stipri, kad siektų karinio konflikto su NATO. Todėl NATO ir yra tokia svarbi“, – pabrėžė Vengrijos ministras pirmininkas.

DELFI primena, kad dar šių metų vasarį Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas susitiko su Rusijos prezidentu V. Putinu ir patikino, kad Europos Sąjungos šalys linksta bendradarbiauti su Maskva, todėl sankcijos Rusijai, paskelbtos dėl Ukrainos krizės, tikriausiai nebebus pratęsiamos „automatiškai“.

V.Orbano griežtai dešiniosios pakraipos vyriausybė palaiko draugiškus ryšius su Rusija ir ragina Vakarų valstybes bendradarbiauti su Maskva sprendžiant Sirijos konfliktą ir Europos migracijos krizę.