J. Assange'as pareiškė, kad „Jungtinėse Valstijose itin daug tikimasi“ iš žadamos paviešinti medžiagos ir kad „dalis tų vilčių bus išpildytos“, nes tuose dokumentuose yra „daug stulbinamų kampų“.

„Ar juose yra įdomių dalykų apie JAV galios grupes? Taip, yra“, – sakė jis vaizdo ryšiu kreipdamasis į Berlyne organizuotos tinklapio jubiliejaus šventės dalyvius.

Kalbėdamas apie tai, kodėl informacija iki šiol nebuvo paviešinta, jis pasakė: „jei tam tikrą valandą norime paskelbti svarbų pranešimą, susijusį su Jungtinėmis Valstijomis, nedarome to 3 valandą ryto“.

Jis taip pat nurodė, kad „tikimės ateinančias dešimt savaičių publikuoti informaciją kiekvieną savaitę“ ir pažadėjo dokumentų apie karą, ginklus, naftą, „Google“ ir masinį sekimą.

J. Assange'as gyrėsi, kad „WikiLeaks“ per dešimtmetį nutekino 10 mln. dokumentų ir atskleidė valstybės ir korporacinių paslapčių. Jis jau ketverius metus gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, vengdamas ekstradicijos į Švediją dėl kaltinimų išžaginimu.

Jis taip pat pažadėjo, kad „WikiLeaks“ plės savo veiklą, samdys naujų darbuotojų ir užmegs naujų partnerysčių su žiniasklaida. J.Assange'as pareiškė, kad planuoja per ateinančius trejus metus pasamdyti dar 100 žurnalistų.

„Mums reikės... kariuomenės, kuri apgintų mus nuo prasidedančio spaudimo“, – sakė J. Assange'as, kuris kalbos metu dėvėjo juodus marškinėlius su užrašu „Truth“ (tiesa).

„WikiLeaks“ sukėlė šurmulį liepą, kai nutekino apie 20 tūkst. elektroninių laiškų, atskleidusių, kad JAV Demokratų partijos lyderiai stengėsi trukdyti Hillary Clinton varžovams kovoje dėl teisės tapti oficialiu partijos kandidatu prezidento rinkimuose.

J.Assange'as pareiškė, kad į „WikiLeaks“ dabar kėsinasi H. Clinton. Jis pareiškė, kad ši kandidatė pradėjo „raganų medžioklę“, panašią į praėjusio amžiaus 6-ame dešimtmetyje vykdytus amerikiečių, įtariamų ryšiais su komunistais, persekiojimais, vadovautais tuomečio senatoriaus Josepho McCarthy.

Jis sakė, kad „WikiLeaks“ tokiu atveju dar labiau išplėstų publikavimą ir gintų mus nuo šiuo metu pasireiškiančio išties makartistinio spaudimo Jungtinėse Valstijose, daugiausiai daromo H.Clinton ir jos sąjungininkų, nes ji dabar yra žmogus, (kurio veikla) yra viešinama“.

Paklaustas, ar jis jaučia artimumą Donaldui Trumpui, jis atsakė: „jaučiu asmeninį artimumą su visais žmonėmis. Kai supranti kurį nors žmogų, gali jį užjausti“.

„Tikrai užjaučiu ir H. Clinton, ir D. Trumpą. Šiuos du žmones kankina jų pačių ambicijos“, – pareiškė J. Assange'as.