Atstovė Marija Zacharova ketvirtadienį sakė, kad Maskva iš Palestinos prezidento Mahmoudo Abbaso ir Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu kanceliarijų sužinojo, jog abu lyderiai susitarė susitikti Maskvoje. Tačiau neaišku, kada įvyks susitikimas.

Anot M. Zacharovos, "svarbiausia pasirinkti tinkamą laiką".

Rusijos komentarai šiuo klausimu leidžia suprasti, kad Rusija skatina surengti susitikimą. Jei susitikimas įvyks, tai parodys augančią Rusijos įtaką Artimuosiuose Rytuose. Rusijos kariuomenė yra siuntusi naikintuvus į Siriją, kad kovoje su įvairiomis sukilėlių grupuotėmis paremtų Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.

Izraelio ir Palestinos konfliktas tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį. Palestiniečiai siekia Vakarų Krante, Gazos Ruože ir Rytų Jeruzalėje - teritorijose, kurias per karą 1967 metais okupavo Izraelis - įkurti nepriklausomą valstybę. Nors Palestinos pretenzijos plačiai remiamas tarptautiniu mastu, B. Netanjahu atsisakė iki 1967 metų buvusias Izraelio sienas naudoti kaip pagrindą derybose dėl sienų.

Žiniasklaida: Izraelis stato požeminę sieną aplink Gazos ruožą

Izraelis, anot žiniasklaidos, stato požeminę sieną aplink Gazos ruožą, kad sutrukdytų palestiniečiams rausti atakoms naudojamus tunelius. Statybos padėtos palei visus miestus netoli sienos su Gazos ruožu, pranešė žinių portalas „Ynet“, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Jis paskelbė vaizdajuostę, rodančią sunkiąją statybų techniką netoli sienos.

„Ynet“ duomenimis, požeminė siena bus su jutikliais, kurie fiksuos kasimo darbus. Ilgainiui siena drieksis 60 km aplink visą Gazos ruožą. Regiono tarybos Izraelio Eškolo mieste vadovas GadiJarkoni patvirtino statybos darbų pradžią, tačiau detalių neįvardijo. Gynybos ministerija šios informacijos komentuoti nenorėjo.

Vyriausybė ankstesnių pranešimų apie tokius statybų planus aplink Gazos ruožą nei paneigė, nei patvirtino. „Hamas“, kurį jau daug metų kontroliuoja Gazos ruožą, per pastarąjį karą su Izraeliu 2014-aisiais naudodamasi tuneliais po pasieniu vykdė netikėtas atakas.

Gegužę surasti nauji tuneliai sukėlė naujus neramumus. Daug tunelių yra ir po Egipto pasieniu, tačiau jie naudojami ne atakoms, o izoliuotos teritorijos aprūpinimui.