Skaičiuojama, kad už prezidentės nušalinimą bus apie 60 senatorių. Kad D. Rousseff netektų posto, reikalingas 54 senatorių pritarimas iš 81. Galutinis balsavimas numatytas trečiadienį.

D. Roussseff kaltinama leidusi pinigus be Kongreso pritarimo ir gražinusi biudžeto skaičius, kad padidintų savo šansus nugalėti rinkimuose.

D. Rousseff gynėjas, buvęs teisingumo ministras Jose Eduardo Cardozo Senate griežtai pasmerkė apkaltos procesą. „Jei Dilma bus nuteista, aš prašau Dievo, kad vieną dieną naujas teisingumo ministras turėtų garbės jos atsiprašyti. Jei ji bus dar gyva, jos tiesiogiai; jei ji bus mirusi, jos dukters ir anūkų", - kalbėjo jis.

Pati D. pirmadienį Senate pasakė ugningą gynybinę kalbą. Ji kalbėjo apie politiškai motyvuotą procesą ir pabrėžė, kad tai „pučistų aljanso" darbas.

Per 2011-aisiais prasidėjusią D. Rousseff kadenciją Braziliją ištiko didelė recesija. Šiuo metu darbo šalyje neturi 11,8 mln. žmonių. Viena krizės priežasčių yra ir gamtinių išteklių kainų kritimas. Be to, šalį paralyžiuoja korupcijos skandalai.