Kalbėdamas katalikų laikraščiui „La Croix“, vidaus reikalų ministras sakė, kad draudimas „neatitinka konstitucijos, yra neveiksmingas ir paskatins priešiškumą bei sukels neatitaisomą įtampą“. B. Kazanevo teigimu, kai kurie žmonės nori pasinaudoti drabužiais, kad paniekintų musulmonus ir pritrauktų rinkėjų simpatijas.

Ministras pasisakė neilgai trukus po to, kai Prancūzijos aukščiausiasis administracinis teismas (Valstybės taryba) panaikino draudimą pietinio Vilnevo-Lubė miesto paplūdimiuose dėvėti šiuos maudymosi kostiumėlius.

Žinoma, kad Prancūzijos konstitucija draudžia viešose institucijose demonstruoti religiją. Šalies parlamentas 2010 metais uždraudė visą kūną uždengiančius rūbus burkas ir musulmoniškus šydus nikabus.

Apie 30 miestelių ir kaimų įvedė draudimą dėvėti burkinius, kuriuos žmonės suvokia kaip radikaliojo islamo simbolį ir potencialią grėsmę saugumui. Prancūzija pastaraisiais mėnesiais išgyveno kelis teroro išpuolius. Didžiausias jų įvykdytas Bastilijos paėmimo dienos minėjimo renginyje liepos mėnesį, kai islamistas Prancūzijos Nicos mieste sąmoningai taranavo minią žmonių ir pražudė 86 asmenis.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras taip pat pirmadienį susitiko su Prancūzijos musulmonų bendruomenės lyderiais. Ministro teigimu, su bendruomene reikia palaikyti ramius ir glaudžius santykius.

Prancūzijoje vyksta karas su teroristais, priešais, kurie bando padalinti šalį ir supriešinti vieną su kitu, pakenkti respublikai. Turime nepatekti į šiuos mirtinus spąstus“, - reporteriams sakė B. Kazenevas.

Dienos trukmės konferencijos tikslas buvo bandyti sukurti „Prancūzijos islamą“, kuris gerbtų pasaulietines Prancūzijos vertybes.

B. Kazenevas planuoja siekti, kad Prancūzijos vertybėse įsišaknytų islamas. Pareigūnai Prancūzijoje ketina kitais metais šalies mastu kurti įstaigą islamui, kad imamai būtų mokomi šalies kalbos, istorijos ir demokratinių vertybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)