BBC praneša, kad Bangladešo savivaldybės duomenimis, 20 įkaitų buvo nužudyti, restoraną užgrobus teroristams.

Visi 20 žmonių, žuvusių smogikams užpuolus restoraną Dakoje, buvo užsieniečiai, dauguma - italai ir japonai. Tai šeštadienį pranešė AFP, remdamasi Bangladešo armijos atstovais.

„Visi 20 nužudytų įkaitų buvo užsieniečiai, dauguma - italai ir japonai“, – pareiškė naujienų agentūrai Bangladešo ginkluotųjų pajėgų atstovas leitenantas Shahab Uddin.

Anksčiau kitas kariškis žurnalistams pranešė, kad daugelis įkaitų buvo nužudyti šaltaisiais ginklais.

Cituojamas ir vyriausybės vadovas, pranešęs, kad šeši iš užpuolikų žuvo ir vienas buvo suimtas. Tikinama, kad ataka surengė „Islamo valstybė“.

Kai kurie iš tų, kurie vyko, buvo manoma, kad italų ir japonų.

Apgultis prasidėjo kaip Diners buvo surinkti nutraukti savo Fast musulmonų šventojo Ramadano mėnesio.

„Tai buvo labai žiaurius aktas“, – aiškino ministras pirmininkas Sheikh Hasina, – Kokie musulmonai šie žmonės? Jie neturi jokios religijos“

Pasak vietinės televizijos stočių, užgrobto restorano šturmas pradėtas 7 val. 40 min. vietos laiku. Žurnalistai artyn neleidžiami.

DELFI primena, kad penktadienio vakarą buvo pranešta apie tai, kad į kavinę įsiveržė keletas ginkluotų vyrų ir pradėjo šaudyti. Kavinė yra mėgstama diplomatų, vidutinės klasės šeimų ir užsieniečių.

Užpuolikai apie 21 val. 20 min. vietos (16 val. 20 min. Lietuvos) laiku įžengė į ispaniškų patiekalų restoraną „Holey Artisan Bakery“ 79-ojoje gatvėje prabangiame Gulšano rajone, šaukdami Allahu Akbar (Dievas visų didžiausias), ir pradėjo šaudyti, nurodė policija.

Restorano administratorius Sumonas Reza, kuris pabėgo nušokę nuo pastato stogo, pasakojo vienam vietos laikraščiui, kad apie 20 užsieniečių buvo paimti įkaitais, pridūręs, kad užpuolikai detonavo sprogstamųjų užtaisų.

„Buvau ant stogo. Visas pastatas drebėjo, kai jie detonavo sprogmenis“, – sakė jis.

Prancūzijos ambasadorė Sophie Aubert sakė, kad tas restoranas buvo „labai populiarus“ tarp diplomatų ir kitų užsieniečių Dakoje.

„Esam labai susirūpinę, kad viduje esama įkaitų“, – ji sakė AFP, pridūrusi, kad mėgina išsiaiškinti, ar restorane tikrai esama užsieniečių.

Šiuo metu Bangladešo musulmonai laikosi šventojo Ramadano mėnesio pasninko.

Naujausias išpuolis Dakoje buvo surengtas po Bangladešą supurčiusios užsieniečių nužudymų bangos. Dėl tų atakų atsakomybę prisiimdavo džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).