Isa Dare‘ui ir jo motinai – islamą priėmusiai Grace Dare iš Rytų Londono kažkokiu būdu pavyko nukeliauti 2 000 mylių, nesulaikytiems kirsti devynių valstybių sienas, informuoja dailymail.co.uk.

Pastaraisiais metais berniukas Isa išgarsėjo –jis figūravo dviejuose IS filmuotuose egzekucijų reportažuose, viename iš jų jis susprogdino bombą, nuo kurios žuvo keturi kaliniai.

2012 m. Isa ir jo 24 m. motina iš Didžiosios Britanijos atvyko į Siriją, čia moteris iš tekėjo už irakiečių kilmės švedo Abu Bakro, kuris priklausė „Islamo valstybei“.

Abu Bakras (kurio tikras vardas ir pavardė – Abdulas Ghameedas Abbasas) gimė Švedijoje, Geteborge. Vėliau suaugęs jis išvyko į Siriją.

Kaip rašė žiniasklaida, motina su sūnumi Isa išvyko iš „Islamo valstybės“ kontroliuojamos Rakos Sirijoje, nes gydytojai nepajėgė padėti berniukui.

Rašyta, kad Švedijoje berniukui atliks operaciją, tik nežinoma, kurioje Švedijos dalyje yra moteris su vaiku.

„Isa su motina iš Sirijos išvyko į Švediją, tačiau niekas nesuvokia, kaip jai pavyko išvykti“, – teigė anoniminis šaltinis leidiniui „The Sun“.

„Ji galėjo pasivadinti kita pavarde, tačiau Isa – žinomas vaikas, tad iš tiesų sunku patikėti, kad jos nesulaikė, nesuėmė. Turint omeny jų liūdnai pagarsėjusią biografiją tai neįtikėtina.“

Šaltinis pridūrė, jog menka tikimybė, kad moteris su sūnumi grįžtų į Britaniją, nes būtų didelė rizika būti susektai.

Šiemet Isos senelis Henry‘is DAre‘as (59 m.) gynė anūką – tvirtino, kad video reportažuose teroristai paprasčiausiai juo naudojosi.

Paklaustas, kaip jam atrodo – ar anūkas suvokia, ką kalba reportažuose, senelis atsakė: „Jam nėra nė penkerių. Jam įtaką daro „Islamo valstybės“ teroristai. Jis per mažas. Tai propaganda. Jie naudojasi mažu berniuku.“

Jis teigė tris kartu pranešę apie keistą dukters elgesį policijai, kol ji dar gyveno Londone.

Manoma, kad Grace Dare pasidavė propagandai internetu, paskui ėmė lankytis Luišamo islamistų centre.