Pasak TV šaltinio, rusų povandeninis laivas nepatyrė didesnių nuostolių ir iškilęs į jūros paviršių nuplaukė karinės bazės link. Tuo tarpu iškilusį lenkų „Orzel“ teko buksyruoti iš įvykio vietos.

Mėginimai gauti komentarų iš Rusijos gynybos ministerijos buvo nesėkmingi, pažymima pranešime.

Tuo tarpu Lenkijos žiniasklaida nurodė, kad Rusijos povandeninis laivas buvo šiek tiek apgadintas ir išsiųstas remontuoti į Sankt Peterburgo laivų statyklą „Admiralteiskiye Verfi“.

Pasak „Ren TV“, lenkų laivas „Orzel“ yra sovietinės gamybos 877E projekto povandeninis laivas, įgytas 1986 metais. Jis ginkluotas šešiais 533 mm torpedų leidimo aparatais, 18 torpedų arba 24 minomis.

Lenkijos kariuomenės generalinio štabo spaudos tarnyba leidiniui „Kommmersant“ pranešė, kad jokio susidūrimo nebuvo: povandeninis laivas šiuo metu yra bazėje.

Pranešimą apie incidentą Baltijos jūroje savo „Twitter“ paskyroje paneigė ir ministerijos atstovas spaudai Bartlomiej Misiewicz. „Tai Rusijos propaganda, ieškanti problemų ten, kur jų nėra“, – rašo pareigūnas.

Išskyrus „Ren TV“, šios informacijos niekas nepatvirtino. Rusijos Gynybos ministerija iš viso šio įvykio nekomentuoja, o Lenkijos Gynybos ministerija neigia, kad toks įvykis buvo.

Rusų televizija „Ren TV“ nepateikė savo informacijos šaltinio apie dviejų povandeninių laivų susidūrimą, tačiau aprašydama incidentą, tvirtino, jog apie povandeninių laivų susidūrimą informavo Lenkijos žiniasklaida.

Kaip tikina lenkų specialistai, povandeninių laivų susidūrimai įvyksta, tačiau labai retai. Nuo Šaltojo karo pabaigos tokius įvykius galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Lenkų povandeniniai laivai oficialiai niekada nebuvo susidūrę.