Praėjus savaitei po to, kai buvo publikuota medžiaga apie Sergejų Rolduginą, Rusijos valstybinė televizija parodė 20 minučių laidą, kurioje muzikantas paneigė spėjimus, esą jis yra pasakiškai turtingas arba saugo Vladimiro Putino pinigus ir turtus.

„Tiesiogiai neatsakydamas į pranešimus, kad jis asmeniškai kontroliuoja turtus, kurių vertė siekia ne mažiau kaip 100 milijonų dolerių, S. Rolduginas pareiškė, kad jo „turtai“ tėra paprasčiausios turtingų verslininkų aukos, skirtos jauniems rusams brangiems instrumentams pirkti“, – teigiama straipsnyje.

„Vaikščiojau ir visų, ko galėjau, kaulijau, nes instrumentai kainuoja daug, – sakė S. Rolduginas laidoje. – Man labai malonu, kad pataikė į mane. Čia nėra ko gaudyti. Viskas čia atvira. Aš vistiek turtingesnis – man priklauso Rusijos talentai“.

Programoje paramą S. Rolduginui išsakė nemažai Rusijos kultūros veikėjų: „Ermitažo“ direktorius Michailas Piotrovskis, Marijos teatro direktorius Valerijus Gergijevas, smuikininkas Pavelas Miliutinas, parodęs 1701 metais pagamintą smuiką. Pasak P. Miliutino, senovinį instrumentą jam suteikė S. Roldugino fondas.

Straipsnyje teigiama, kad sekmadienį, balandžio 10 dieną, rodytoje laidoje Rusijos televizija užsimena apie CŽV sąmokslą: esą 2008 metais amerikiečių specialiosios tarnybos pabandė išpirkti visą Rusijos kabelinės televizijos tinklą, tačiau FST užkirto tam kelią palaikoma verslininkų, kurie į ofšorinę sąskaitą pervedė 1,5 milijardo dolerių.

„Programa suprantamai užsiminė, kad „Panama Papers“ minimos ofšorinės sąskaitos, kaip priklausančios S. Rolduginui, buvo šio plano priešakyje“, – teigia Sh. Walkeris.

„Mes nežinome, kieno dar ofšorinės sąskaitos galėjo būti naudojamos šalies interesams ir palaikant jos verslui, – sakė laidos vedėjas. – Tegul kitą kartą tai bus siurprizas CŽV. Šį kartą jie blogai dirbo ir išsiaiškino ne tuos žmones“.

„Laidoje asmeniškai pats S. Rolduginas nieko nepasakė apie tariamai įvykusią FST operaciją, apie ją pranešė neįvardintas „FST operatyvinis darbuotojas“, sėdėjęs nugara į kamerą“, – paaiškino straipsnio autorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (711)