Jis apie tai pranešė savo „Instagram“ paskyroje.

„Ką tik prie įėjimo į mūsų biurą kažkokie klounai švystelėjo į mane du tortus ir išsilakstė. Užtat dabar Fonde visi nori su manimi pasidaryti asmenukę“, – parašė A. Navalnas po nuotrauka, kurioje jis pozuoja su kremu ant veido apsuptas Fondo darbuotojų.

Teisininko išsilavinimą turintis politikas, paviešinęs didžiulius Rusijos pareigūnų turtus, šį išpuolį susiejo su Kremliumi.

„Putinui ir (ministrui pirmininkui Dmitrijui) Medvedevui tortų svaidymas yra vienintelis būdas atsakyti į opozicijos metamą iššūkį“, – parašė jis tinkle „Facebook“.

Anksčiau šį mėnesį A.Navalnas pabandė iškelti V.Putinui bylą dėl korupcijos, kaltindamas davus nurodymą suteikti didelę paskolą jo žentui priklausančiai bendrovei. Teismas jau kitą dieną atmetė tą bylą, remdamasis V.Putino prezidentine neliečiamybe.

Antradienį Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) paskelbė nutartį, kurioje pripažino, kad Rusija pažeidė A.Navalno ir kartu su juo 2013 metais už valstybės turto grobstymą teisto Piotro Oficerovo teisę į sąžiningą teismą, ir nurodė vyriausybei ieškovams sumokėti po 8 tūkst. eurų ir padengti teismo išlaidas. Rusija pažadėjo šį nuosprendį skųsti.

Opozicijos šalininkai šeštadienį planuoja paminėti opozicijos veikėjo Boriso Nemcovo nužudymo Maskvoje metines ir ta proga organizuoja demonstraciją miesto centre.

Prieš dvi savaites panašiai tortu buvo „pavaišintas“ A.Navalno bendražygis opozicijoje ir buvęs premjeras Michailas Kasjanovas, kai viename Maskvos restorane prie jo priėjo du vyrai ir grasinamai šaukdami – „Kasjanovai, tu niekšas, gėda, išdavikas, tau ne vieta Rusijoje“, sviedė į jį tortą.

M.Kasjanovas paprašė dėl šio įvykio pradėti oficialų tyrimą, tačiau Rusijos vidaus reikalų ministerija nusprendė, kad šiame incidente nėra nusikaltimo sudėties.

Anksčiau šiais metais Rusijos Čečėnijos respublikos prezidentas Ramzanas Kadyrovas pavadino šalies opozicijos veikėjus liaudies priešais, o šio mėnesio pradžioje savo „Instagram“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame M. Kasjanovas matomas tarsi stebimas per snaiperio šautuvo taikiklį.

Vasario 9 d. viename iš Maskvos restoranų buvo užpultas opozicinės PARNAS partijos lyderis Michailas Kasjanovas.

Kaip papasakojo žurnalistams opozicijos politikas, „nežinomi neslaviškos išvaizdos asmenys, kurių buvo apie 10, metė į mane tortą, šūkaliojo grasinimus mano adresu, o po to paspruko automobiliais“.

M. Kasjanovas kreipėsi į policiją dėl užpuolikų patraukimo atsakomybėn, bet ši atsisakė kelti bylą.