URM atstovė Marija Zacharova sakė Rusijos žiniasklaidai, kad posėdis Ženevoje atidedamos iki nenustatytos datos, nes tęsiasi „konsultacijos“ tarp pagrindinių dalyvių.

Penktadienį Rusijos ir JAV kariniai ir diplomatiniai atstovai tarėsi, kaip suderinti galimų paliaubų detales, kai viltys nutraukti karo veiksmus Sirijoje neįsikūnijo.

Tikėtasi, kad tame posėdyje bus pasirengta platesniam susitikimui, kuriame dalyvautų 17 pagrindinių tarptautinių veikėjų, įsitraukusių į derybas dėl konflikto Sirijoje išsprendimo ir sausio 12 dieną sutarusių, kad paliaubas reikia įgyvendinti per savaitę.

Paliaubos turėjo įsigalioti penktadienį, tačiau to neįvyko dėl mūšių Sirijoje, kur kurdų vadovaujamos pajėgos, remiamos JAV karo aviacijos, atkovojo miestą, kuris laikytas grupuotės „Islamo valstybė“ tvirtove.

Rusija pastaruoju metu Sirijoje tęsia bombardavimų kampaniją prezidento Basharo al-Assado pajėgoms paremti, o JAV vadovaujama koalicija talžo IS džihadistų objektus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)