„Mes visada laikėmės ir tebesilaikome nuomonės, kad pasaulinės organizacijos vyriausiojo administratoriaus komentarai ... turi likti bešališki ir objektyvūs, – sakoma ministerijos pranešime. – Šiuo atveju to akivaizdžiai nebuvo“.

„Savo kalboje Londono konferencijoje apie humanitarinę padėtį Sirijoje ir nesename interviu laikraščiui „Financial Times“ jis faktiškai uždėjo atsakomybę Rusijai dėl derybų Ženevoje tarp Sirijos skirtingų grupių strigimo ir humanitarinės padėties šioje šalyje degradavimo“, – sakė oficialioji Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

JT specialusis pasiuntinys Staffanas de Mistura praėjusią savaitę pranešė, kad mėginimai pradėti dialogą tarp prezidento Basharo al-Assado režimo ir opozicijos atidedami, kai Rusija vis labai intensyvina savo bombardavimų Sirijoje kampaniją.

Ban Ki-moonas laikraščiui „The Financial Times“ praėjusią savaitę sakė, kad „bombardavimas iš oro tęsėsi“, kai derybos prasidėjo, dėl to tapo „nepaprastai sunku“ tęsti derybas.

Vašingtonas taip pat kaltino Maskvą, kad ji yra „dalinai“ atsakinga dėl Ženevos taikos torpedavimo.

Kaip tik kitą dieną po derybų žlugimo Rusijos gynybos ministerija paskelbė apie nuo šio mėnesio pradžios surengtus 875 smūgius į „teroristų objektus“.

Šiais smūgiais buvo paremtas Sirijos vyriausybinės kariuomenė ir režimą palaikančių pajėgų puolimas Alepo regione, nurodė Rusijos gynybos ministerija.

Vakarai kaltina Rusiją, kad ši smogia dažniausiai į nuosaikiosios opozicijos B.al Asadui objektus, o Sirijos aktyvistai tvirtina, kad nuo šių antskrydžių kenčia civiliai, bet šiuos kaltinus Maskva vadina „absurdu“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas praėjusią savaitę sakė, kad Maskva tęs bombardavimą kol „teroristinės organizacijos“ Sirijoje bus nugalėtos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)