Pasak jo, "po diskusijų Maroko Shirato mieste buvo sudarytas sąrašas asmenų, priklausysiančių naujajai Libijos vyriausybei, kurią sudarys 12 žmonių". Pažymėtina, kad sumažinta vyriausybės sudėtis buvo apsvarstyta diskusijose dalyvaujant ir jos vadovui - žinomam verslininkui Faizui Sarajui. Taip pat diskusijose dalyvavo ir Libijos prezidento tarybos nariai - jai priklauso devyni žmonės.

Naujoji Nacionalinės vienybės vyriausybė turėtų jau vasario 8 d. būti pateikta tvirtinti šalies Parlamentui.

2011 metų vasarį Libijoje prasidėjus neramumams, o vėliau kilus karui, kurio metu buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muammaras al Gaddafis, šalis buvo padalyta į dvi priešiškas stovyklas. Užsitęsusio karinio konflikto metu šalyje susidarė dvi vyriausybės ir du parlamentai: tarptautinės bendruomenės teisėtais laikomi Atstovų rūmai, veikiantys šalies rytų mieste Tobruke, ir Bendrasis nacionalinis kongresas, įsikūręs Tripolyje.

Apie vienybės vyriausybės Libijoje sudarymą buvo praneša sausio pabaigoje. Vyriausybę turėjo sudaryti 32 ministrai. Vienybės vyriausybė turi užbaigti pilietinį karą, nes nuo pat 2011-ųjų Libijoje tarpusavyje kaunasi daugybė ginkluotų grupuočių, jų tikslai ir motyvai skirtingi. Chaosu naudojasi ekstremistai, kurie savo kontrolėn perėmė didelę dalį teritorijos.