Šturmo metu šaudyta, buvo sužeistų, informuoja newsru.com. 11 sulaikytųjų kol kas sulaukė tik administracinės atsakomybės.

Kaip teigė vienas iš įvykio liudininkų, vasario 3 d. apie 9 val. vienos Maskvos teisinės firmos darbuotojai atliko kompanijos, kuriai priklauso pastatų kompleksas Andrejevo – Zabelinskaja gatvėje, dokumentų auditą. Ten yra techninio automobilių aptarnavimo ir dviejų aukštų biurų pastatas. Kompleksas aptvertas plytų tvora. Šiuo metu aplink patalpas, kurios yra užstatytos, vyksta bylų svarstymai arbitražo teismuose.

„Netikėtai iš visų pusių per tvorą ėmė lipti dešimtys jaunų žmonių (ne mažiau 30 žmonių) su lazdomis, armatūra ir pistoletais, – pasakojo liudininkas. – Vėliau paaiškėjo, kad jie visi kilę iš Čečėnijos. Atsidūrę teritorijoje jie puolė privačios apsaugos kompanijos darbuotojus. Vienam trenkė beisbolo lazda per galvą, kitus ėmė mušti. Užpuolikai mėgino įsibrauti į pastatą, bet durys buvo užrakintos. Tada jie ėmė šaudyti į langus ir duris. Prasidėjo tikras šturmas.“

Galiausiai į įvykio vietą atvyko policininkai. Apie 20 užpuolikų spėjo pasislėpti, sulaikyti tik 11. Įvykio vietoje rasta daug trauminių pistoletų ir kovinis Makarovo pistoletas su garso slopintuvu.

Tris per susirėmimą sužalotus asmenis išvežė į ligoninę. Vienas vyras sunkiai sužalotas - jam šauta į nugarą.

Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji – čečėnai, kurie Maskvoje ateina į pagalbą, kilus ginčams dėl nuosavybės ir pan.

Paimti visų sulaikytųjų pirštų atspaudai. Vasario 4, mažiau nei po paros, sulaikytuosius paleido į laisvę, sudarius tik administracinės teisės pažeidimų aktus. Na o dėl paties įvykio iškelta baudžiamoji byla (pagal straipsnius „Neteisėtas ginklo laikymas“ ir „chuliganizmas“).