Tyrimų komiteto pranešime dėl B.Nemcovo nužudymo sakoma, kad R.Muchudinovas „yra vienas iš šio nusikaltimo užsakovų ir organizatorių“.

„Nuo 2015 metų lapkričio vykdoma jo tarptautinė paieška, – nurodė komitetas. – Prieš jį ir kitus dar nenustatytus asmenis planuojama pradėti atskirą baudžiamąjį tyrimą.“

Opozicijos grupė „Atviroji Rusija“ nurodė, kad R.Muchudinovas tarnavo Rusijos vidaus reikalų ministerijos čečėnų batalione „Sever“ („Šiaurė“), kuris palaikė Kremliui ištikimą Ramzaną Kadyrovą, vadovaujantį neramiai Čečėnijos respublikai Šiaurės Kaukaze.

55 metų B.Nemcovas, buvęs premjero pavaduotojas ir griežtas prezidento Vladimiro Putino kritikas, vasario 27 dieną buvo nužudytas ant tilto šalia Kremliaus keturiais šūviais į nugarą.

Jo nužudymu įtariami penki asmenys, tarp jų Zauras Dadajevas, kuris taip pat anksčiau tarnavo batalione „Sever“, yra suimti, bet tyrėjams iki šiol nepavyko nustatyti pagrindinio organizatoriaus.

B.Nemcovo dukra Žana Nemcova pateikė skundą dėl tyrėjų atsisakymo apklausti R.Kadyrovą dėl jo tėvo mirties, rugpjūtį sakė jos advokatas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)