„Kaip gi įmanoma dirbti kartu? Ką daryti?“, – sakė V.Putinas investicijų forume Maskvoje ir pridūrė, kad Vašingtonas atsisakė pasidalinti žvalgybiniais duomenimis apie Siriją.

„Mes kreipėmės (į JAV) ir paprašėme: duokite mums tuos taikinius, kuriuos jūs šimtu procentų laikote teroristiniais. Ne, mes tam nepasiruošę – buvo atsakymas. Tada mes pagalvojome ir paklausėme: tada pasakykite mums, kur mums mušti? Ir vėl jokio atsakymo“, – aiškino V.Putinas.

DELFI primena, kad JAV ir Rusijos gynybos pareigūnai spalio pradžioje surengė derybas, per kurias aptarė būdus, kaip išvengti susidūrimų Sirijoje.

Tačiau vienas aukšto rango generolas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nesidalys su Rusija slapta žvalgybine informacija.

JAV karinių oro pajėgų žvalgybos štabo vado pavaduotojas, generolas leitenantas Robertas Otto teigė, kad nepasitiki rusais ir neįsivaizduoja santykių, kuriuose jis dalytųsi slapta informacija su jais.

Vašingtonas ir Maskva valandą trukusios vaizdo konferencijos metu sutarė dėl būdų, kaip išvengti netyčinių susidūrimų Sirijoje. JAV pareigūnai, be kita ko, skundėsi, kad Rusijos naikintuvai toje šalyje smūgiuoja ne tik „Islamo valstybės“ kovotojų pozicijoms.

JAV senatorius Johnas McCainas taip pat tvritina, kad Rusija surengė oro antskrydžius Sirijoje ne prieš „Islamo valstybės“ taikinius, o prieš Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) remiamus kovotojus.

Kitų šalių pareigūnai taip pat teigė, kad Maskva apšaudo Vakarų remiamas nuosaikių pažiūrų sukilėlių grupuotes ir vykdo antskrydžius teritorijose, kuriose nėra „Islamo valstybės“ džihadistų.

R. Otto pridūrė, kad rusai Sirijoje naudoja laisvakrites bombas, neturinčias valdymo sistemų, todėl numestos jos krinta paprasta balistine trajektorija ir žudo nekaltus civilius.

Rusija per parą atakavo 86 „teroristinius“ taikinius Sirijoje, pranešė jos kariuomenė

Rusijos oro pajėgos per praėjusią parą pataikė į 86 „teroristinius“ taikinius Sirijoje, antradienį pranešė gynybos ministerija apie didžiausią atakuotų taikinių skaičių nuo bombardavimo kampanijos pradžios rugsėjo 30 dieną.

„Per praėjusias 24 valandas lėktuvai Su-34, Su-24M ir Su-25SM atliko 88 skrydžius ir atakavo 86 teroristų infrastruktūros objektus Rakos, Chamos, Idlibo, Latakijos ir Alepo provincijose“, – sakė gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas rusų naujienų agentūroms.