JAV panaikino jo pasą, o jis pats 21 šalių prašė politinio prieglobsčio. „WikiLeaks“ portalas tada planavo padėti E. Snowdenui slapta išvykti iš Rusijos. Tai interviu Bolivijos laikraščiui „El Deber“ atskleidė „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as.

„Mes pradžioje svarstėme galimybę išskraidinti E. Snowdeną Venesuelos prezidento Nicolas Maduro lėktuvu, sakė J. Assange'as laikraščiui Ekvadoro ambasadoje Londone.

Tačiau kadangi N. Maduro orlaivį stebėjo amerikiečių žvalgyba, galvota E. Snowdeną išgabenti į Lotynų Ameriką Bolivijos prezidento Evo Moraleso lėktuvu.

Abu prezidentai tada dalyvavo konferencijoje Rusijos sostinėje.

Plano buvo atsisakyta, kai paaiškėjo, kad Europos šalys tikrins E. Moraleso lėktuvą. Ir iš tikrųjų Bolivijos prezidentinis lėktuvas tada buvo priverstas nutūpti Vienoje.

Tik kai buvo įsitikinta, kad E. Snowdeno lėktuve nėra, E. Moralesui leista skristi toliau. Bolivija tada dėl incidento apkaltino JAV. E. Moralesas atvirai pareiškė esantis pasirengęs suteikti prieglobstį E. Snowdenui.

2013 metų rugpjūčio pradžioje E. Snowdenui Rusija suteikė leidimą gyventi šalyje, kurį 2014-aisiais pratęsė trejiems metams.