Su byla susipažinęs šaltinis žurnalistams sakė, kad, ruošdamasis išpuoliui, vyras asmeninius „dokumentus“ išmetė į rajono, kuriame gyvena, šiukšlių konteinerius.

Pasižvalgius po žudiko butą, į akis krenta vyro žavėjimasis savimi – visur pilna jo nuotraukų iš tų laikų, kai jis dirbo televizijoje.

Žudiko bute pareigūnai trečiadienį atliko kratą. Vienas iš konfiskuotų daiktų – homoseksualų vėliava. Pareigūnai taip pat aptiko daug sekso žaisliukų, kuriais žudikas akivaizdžiai naudojosi.

Atsisveikinimo raštelyje, kurį jis nusiuntė „ABC News“, V.L.Flanaganas sako visą gyvenimą buvęs diskriminuojamas dėl netradicinės seksualinės orientacijos, kartais teikęs sekso paslaugas už pinigus.

Žudiko butas – tamsus, drėgnas ir šaltas, teigia ketvirtadienį ten apsilankę policijos pareigūnai. Ant virtuvės grindų – didelė kačių šlapimo bala, ant kurios atsainiai numestas popierinis rankšluostis. Kačių ekskrementų pareigūnai rado ir balkone.

Skelbiama, kad vyras turėjo dvi kates. Kaimynai teigia, kad trečiadienį jos mįslingai dingo. Atsisveikinimo laiške vyras teigia, kad augintines pribaigė miškelyje prie namų.

Buvęs žurnalistas, kuris pastaruoju metu buvo atleistas net iš kelių darbų (dėl nesugebėjimo valdyti pykčio protrūkių), itin agresyviai elgėsi su vyriškos lyties kaimynais.

„The Telegraph“ išsiaiškino, kad su moterimis ir merginomis žudikas elgdavęsis maloniai, tačiau nekentė vyrų.

„Tiesą sakant, jis į kaimynų balkonus mėtydavo kačių išmatas“, – teigia šaltinis. Buto savininkas patvirtino, kad dėl nuomininko elgesio dažnai sulaukdavo kitų gyventojų skundų.

Iš WDJB televizijos jis buvo atleistas prieš dvejus metus, tačiau ir toliau gyveno bute, esančiame netoliese buvusios darbovietės.

Skelbiama, kad už butą, kuriame gyveno vietas, jis kas mėnesį mokėdavo 650 dolerių (570 Eur).

Skelbiama, kad į trečiame aukšte esantį butą policijos pareigūnai pateko kopėčiomis pasiekę balkoną. Remiantis nuotraukomis, kurios buvo darytos jau po kratos, bute nedaug daiktų (nemažai jų policijos pareigūnai išsivežė).

Į akis krenta faktas, kad namuose – daug kvapiųjų žvakių. Vien vonios kambaryje daugiau nei dešimt.

Skelbiama, kad prieš nusikaltimą vyras išmetė daugumą namuose buvusių dokumentų – pareigūnai juos rado netoliese esančiuose šiukšlių konteineriuose.