„Kai pasilenkiau jos paimti, išgirdau sprogimą, – vyras pasakojo Malaizijos dienraščiui „Malay Mail“. – Prisimenu tik tiek, kad nebesimatė nei vieno mano šeimos nario.“

Neoh Hock Guano žmoną, sūnų, žentą ir ketverių metų anūkę užmušė sprogimas, kuris driokstelėjo šventykloje, sulankstydamas metalinius turėklus ir sudraskydamas į gabalus žmonių kūnus. Tokia ataka dar niekada anksčiau nebuvo įvykdyta Tailando sostinėje.

55 metų vyras sakė žiniasklaidai, kad praėjo kelios valandos, kol jo artimųjų palaikai buvo surasti. Iš septynių tą pirmadienio vakarą šventykloje buvusių šeimos narių išgyveno tik Neoh Hock Guanas ir jo besilaukianti dukra.

Penktosios tos šeimos narės – Neoh Hock Guano marčios – palaikai dar nėra atpažinti.

„Šis incidentas juoda spalva paženklino mūsų gyvenimą“, – vyras sakė „Malay Mail“ Bankoke.

Per sprogimą, kuris nugriaudėjo pirmadienio pavakarę, žuvo mažiausiai 20 žmonių, tarp jų 11 užsieniečių, o dar per 100 buvo sužeisti.

Malaizijos žiniasklaida paskelbė anksčiau per atostogas padarytą nuotrauką, kurioje Neoh Hock Guanas, pyragėlių pardavėjas iš Penango valstijos bei kiti jo šeimos nariai džiaugsmingai pozavo viename Bankoko restorane. Jų stalas buvo nukrautas tailandietiškais patiekalais ir alaus taurėmis.

Jų besišypsantis vairuotojas tailandietis taip pat matomas toje pačioje nuotraukoje, rodydamas pirštais pergalės ženklą.

Kaip pranešama, ši etninių kinų šeima šeštadienį išvyko iš Penango traukiniu ir važiavo į šiaurę per Tailandą per kelionę, kurią turėjo vainikuoti kelių dienų viešnagė sostinėje.

Neoh Hock Guano 20-metis sūnus Neoh Jai Junas, studijuojantis viename Taivano universitete, buvo grįžęs namo atostogauti su šeima, rašo dienraštis „The Star“.

Jis žuvo per sprogimą kartu su Neoh žmona Lim Saw Gek, jo žentu Lee Tze Siangu ir anūke Lee Jing Xuan.

Mergaitė, kuri šeimos nuotraukoje matoma vilkinti rožinės spalvos drabužius, yra jauniausia iš iki šiol patvirtintų sprogimo aukų.

Neoh marčios Lim Soo See palaikai dar nėra atpažinti, sakoma pranešimuose.

Neoh Hock Guanas sakė „Malay Mail“ vis dar negalintis patikėti tuo, kas įvyko.

„Negaliu patikėti, kad mūsų atostogos baigsis štai taip“, – sielojosi jis.