Prancūzija gavo pono J. Assange'o laišką. Išsami analizė rodo, kad dėl tam tikrų teisinių ir materialinių J. Assange'o padėties aspektų Prancūzija negali patenkinti jo prašymo“, – sakoma prezidento Francois Hollande'o administracijos pareiškime.

Eliziejaus rūmų atstovai taip pat pabrėžė, kad „WikiLeaks“ įkūrėjui negresia „tiesioginis pavojus“, ir priminė, kad „yra išduotas Europos orderis jam suimti“.

J. Assange'as parašė Prancūzijos prezidentui F. Hollande'ui atvirą laišką, kuriame prašė suteikti jam politinį prieglobstį šioje šalyje.

Kreipimasis buvo paskelbtas Prancūzijos laikraščio „Le Monde“ tinklalapyje penktadienį, J. Assange'o gimimo dieną.

Laiške Prancūzijos valstybės vadovui „WikiLeaks“ įkūrėjas papasakojo savo istoriją, taip pat teigė, kad JAV valdžia jį persekioja dėl jo paskelbtų „žurnalistinių demaskavimų“.

„Mano gyvybei, pone prezidente, šiandien gresia pavojus, kuris kasdien didėja ir kelia grėsmę tiek fizinei, tiek psichinei mano būklei“, – tvirtina J. Assange'as.

„Tik Prancūzija šiandien gali suteikti man reikiamą apsaugą nuo politinių persekiojimų, kurių taikinys aš dabar esu“, – teigia laiško autorius.

J. Assange'as jau daugiau kaip treji metai nepalieka Ekvadoro ambasados Londone. 2012 metų birželio 19 d. „WikiLeaks“ įkūrėjas paprašė prieglobsčio Ekvadoro diplomatinėje misijoje, kad išvengtų ekstradicijos į Švediją, kur jis įtariamas seksualiniais nusikaltimais.

J. Assange'as būgštauja, kad Stokholmas gali jį perduoti Jungtinėms Valstijoms, kur australui gresia ilgas įkalinimas, o potencialiai – ir mirties bausmė, numatyta įstatyme dėl šnipinėjimo už nesankcionuotą Valstybės departamento dokumentų paskelbimą.