JAV pareigūnai neaptiko jokių šaudymo požymių seniausiame karinio jūrų laivyno centre „Navy Yard“, niekas nesulaikytas, nerasta jokių ginklų, sakė ketvirtadienį vienas pareigūnas. Apie nukentėjusius per dabartinį incidentą nepranešama.

Jis buvo informuotas apie tai, kaip reaguota į perspėjimą apie galimą ginkluotą žmogų šiame administraciniame pastate, bet prašė neminėti jo pavardės, nes jis nesąs įgaliotas skelbti viešai tą informaciją.

Pareigūnas nurodė, kad ketvirtadienio rytą buvo gautas perspėjimas apie potencialų šaulį. Į tai buvo labai rimtai reaguota, laikantis specialaus protokolo, kuris buvo priimtas po 2013 metų rugsėjo išpuolio, per kurį vienas ginkluotas vyras centre „Navy Yard“ nušovė 12 žmonių.

Šį ketvirtadienį, kai apie 7 val. 30 min. įrangos specialistas Chrisas Robertsonas išgirdo pavojaus signalą ir per garsiakalbius skelbiamas instrukcijas, jis pirmiausia pagalvojo: „štai ir vėl“.

Jo viršininkas paskambino jam už trijų minučių ir nurodė jam ir kitiems dviem bendradarbiams išeiti. Ch.Robertsonas dar sakė nepastebėjęs nieko neįprasta tą rytą, viskas buvo normalu.

Komplekso viduje buvęs karininkas sakė CNN grupei, kad kažkas šaukęs eiti lauk iš pastato ir laikytis atokiau nuo valgyklos.

Karinio jūrų laivyno saugumo tarnyba atkreipė dėmesį į vaizdo kamerą, kuri parodė, kaip du žmonės perlipo tvorą netoli to pastato, o po poros minučių buvo gautas pirmas pranešimas apie šaudymą, anksčiau sakė vienas federalinis pareigūnas. Jis dar nurodė, kad apsauga pastato viduje nerado jokio įsibrovėlio.

Bet keliuose kvartaluose aplink centrą „Navy Yard“ buvo sutelkta daugybė policijos ir ugniagesių pajėgų, gatvės užblokuotos, danguje skraidė sraigtasparnis.Vartai į centrą buvo uždaryti, visiems viduje nurodyta rasti priedangą, sakė karinio jūrų laivyno Vašingtono apygardos atstovė spaudai Chatney Auger.

Kai pasirodė pranešimų apie potencialų šaulį, centro komplekse galėjo būti tūkstančiai tarnautojų, sakė žurnalistams karinio jūrų laivyno ryšių su visuomene karininkas Chrisas Johnsonas. 

Pareigūnai sustiprino apsaugą prie Baltųjų rūmų, uždarė pėsčiųjų taką palei Pensilvanijos aveniu ir gretimą Lafajeto aikštę.

Apie tariamą šaulį pranešęs asmuo apklausiamas.