Šeštadienį, Pasaulinės pabėgėlių dienos proga, Berlyne buvo surengtas protestas, kuriame, policijos duomenimis, dalyvavo 3 700 žmonių. Tuo metu organizatoriai sako, kad dalyvių buvo 10 000. Renginį inicijavo Vokietijos opozicinės kairiųjų ir žaliųjų partijos.

Protestuotojai skandavo šūkius: "Jokių sienų, jokių valstybių, sustabdykite deportacijas" ir "Pasakykime garsiai ir aiškiai - pabėgėliai čia laukiami".

Kai kurie eisenos dalyviai nešė Graikijos vėliavas ir transparantus su šūkiais, palaikančiais Atėnus. Prieš griežtą taupymo politiką nusiteikę aktyvistai mano, kad Vokietija kelių skolų krizės krečiamų Europos šalių atžvilgiu užėmė bekompromisę poziciją. Prancūzijos policija teigia, kad demonstracijoje Paryžiuje dalyvavo 3 500 žmonių - taip pat ir nelegalūs migrantai. Protestuotojai nešė transparantą su užrašu: "Graikija, Prancūzija, Europa: taupymas žudo, demokratija miršta - priešinkimės".

Žmonės taip pat rinkosi Marselyje ir Kalė uostamiestyje, iš pastarojo nelegalai pasiekia Didžiąją Britaniją.

Romoje demonstrantai reiškė solidarumą su nelegaliais imigrantais, kertančiais Viduržemio jūrą, skanduodami: "Sustabdykite žudynes tučtuojau".

Viena protesto dalyvė teigė, kad žmonės susirinko "gelbėti Europos, kurią sudaro ir imigrantai, ir pabėgėliai, ir Graikija. Pasak jos, "Europa priklauso visiems, ne vien vokiečiams ir bankams".

2015 m. Viduržemio jūrą nelegaliai kirto ir Italijoje, Graikijoje bei Maltoje išsilaipino apie 100 000 nelegalių imigrantų. Šios valstybės nori, kad Europos Sąjunga pasidalintų joms tenkančią imigrantų naštą.

Šiemet jau mažiausiai 1 800 žmonių nuskendo, bandydami pasiekti Europą.

Penktadienį ES valstybės narės patvirtino planus pradėti pirmąją karinės operacijos, nukreiptos prieš žmonių gabentojus Viduržemio jūroje, fazę.