Tokią versiją A. Motuzianikas sekmadienį pristatė Ukrainos prezidentui ir „Unian“ žurnalistams sekmadienį Kijeve.

„Okupuotoje taip vadinamoje Luhansko nepriklausomoje respublikoje tebesitęsia kovos tarp „banditų“. Vakar nenustatyta diversinė grupė surengė pasalą prieš Aleksėjų Mazgovojų - „Prizrak“ bataliono vadą, kuris yra dalis „Luhansko nepriklausomos respublikos“, – žurnalistams sakė Ukrainos kariuomenės atstovas.

Kaip rodo preliminari informacija, automobilis, kuriuo važiavo Mozgovojus, patyrė bombos (sprogimą), o tada – ugnį iš automatų“, – rašoma separatistų oficialios spaudos agentūros pranešime.

Remiantis preliminaria informacija, kurią suteikė A. Motuzianikas, „Prizrak“ bataliono vadas žuvo įvykio vietoje, kartu su juo nužudyti mažiausiai du jo apsaugos darbuotojai ir moteris, kuri dirbo jo atstove spaudai.

„Svarbu pažymėti, kad prorusiškų separatistų grupuotės vadas jau ilgą laiką konfliktavo su taip vadinamos „Luhansko liaudies respublikos“ administracija“, – teigė A. Motuzianikas.

Ukrainos kariuomenės atstovas taip pat pažymėjo, kad tai nėra pirmas incidentas, kurio metu dėl nepasidalinimo įtakos sferomis yra nužudomi įtakingi separatistų lyderiai.

Aleksandro Gladkino, kuris žinomas kaip grupuotės „Teni“ (Šešėliai), veikiančios okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose, vado socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasirodė pranešimas, kuriame teigiama, kad neva iš pasirodžiusių žmogžudystės detalių, Rusijos žiniasklaida padarė išvadą, kad už Aleksejaus Mazgovojaus nužudymą atsakinga separatistų grupuotė „Teni“ (Šešėliai).

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Garaščenka spėjo, kad separatistų vadeiva buvo nužudytas, nes nepakluso nurodymams iš Maskvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (916)