Leidinyje cituojama daugiau nei 12 asmenų, kurie yra susipažinę su tyrimais, ir rašoma, kad federaliniai prokurorai Niujorke ir Majamyje bei Kovos su narkotikais administracijos skyrius renka įrodymus iš buvusių prekeivių narkotikais, Venesuelos karinių dezertyrų ir asmenų, kurie anksčiau priklausė artimam Venesuelos aukščiausio rango valdžios pareigūnų ratui.

Leidinio duomenimis, Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro – ideologinis Vašingtono priešas, į JAV įtariamųjų asmenų sąrašą nepateko.

„Reuters“ kol kas šio pranešimo patvirtinti negalėjo.

Venesuelos opozicijos lyderiai ir JAV pareigūnai pateikė kaltinimus N. Maduro vyriausybei ir ankstesniam šalies prezidentui Hugo Chavezui dėl daug metų vykdyto pinigų plovimo ir prekybos narkotikais.

Oficialiojo Karakaso atstovai šiuos kaltinimus vadina nepagrįstu šmeižtu. Jų teigimu, tai dalis platesnės JAV vadovaujamos kampanijos, kuria siekiama pakirsti socializmo šaknis šioje OPEC narėje.

Ispanijos laikraštis ABC sausio mėnesį pranešė, kad buvęs D. Cabello apsaugos komandos narys pabėgo iš Venesuelos ir pranešė JAV pareigūnams, kad yra pakliuvęs į prekybos narkotikais tinklą.

Nacionalinės Asamblėjos prezidentas ir antras asmuo valdančiojoje socialistų partijoje D. Cabello praeitą mėnesį pateikė ieškinį dėl šmeižto prieš 22 asmenis, susijusius su trimis žiniasklaidos priemonėmis, už tai, kad perpublikavo šią informaciją. „Jie mane apkaltino prekyba narkotikais, bet nepateikė jokių įrodymų“, – praeitą savaitę pasakė jis per valstybinę televiziją.

Leidinys „Wall Street Journal“ cituoja Teisingumo departamento pareigūną, kuris pareiškė, kad D. Cabello yra pagrindinis tyrimo taikinys, ir pridūrė, jog egzistuoja daugybė įrodymų, kad jis buvo vienas iš prekybos narkotikais kartelio lyderių. Kartelį, įtariama, sudaro kariuomenės ir vyriausybės pareigūnai.

„Tai nusikalstama organizacija“, – pareiškė neįvardytas Teisingumo departamento pareigūnas.

Leidinys pacitavo JAV pareigūnus, kurie pareiškė, kad byla nagrinėjama, bet visi kaltinimai bus paskelbti tik kai kaltinamieji bus suimti.

Leidinyje pažymima, kad įtariamuosius suimti įmanoma tik tuo atveju, jei
jie išvyks iš Venesuelos.

Straipsnyje reziumuojama, kad tyrimą paskatino prekybos narkotikais bumas Venesueloje po to, kai dauguma sandėrių buvo perkelta į šią šalį iš Kolumbijos, kurios valdžia ėmėsi griežtų priemonių prieš šį nelegalų verslą.