Deputatės mandato A. Kabajeva atsisakė, nes pradės vadovauti „Nacionalinės media grupės“ (NMG) direktorių tarybai. Apie tai pranešė NMG spaudos tarnyba.

„Alina Maratovna Kabajeva, šešerius metus vadovavusi visuomeninei holdingo NMG tarybai, priėmė pasiūlymą užimti holdingo direktorių tarybos pirmininkės postą“, - rašoma A. Kabajevos atstovo pranešime, atsiųstame ITAR-TASS.

NMG yra vienas iš stambiausių privačių media holdingų Rusijoje, į kurį įeina TV ir radijo „Peterburg 5-asis kanalas“, taip pat „Pirmasis kanalas“, „Ren TV“, laikraštis „Izvestija“ ir radijo stotis „Ruskaja služba novostei“, laikraštis „Metro-Peterburg“.

Anksčiau kilo sujudimas dėl A. Kabajevos karjeros posūkio. buvo pranešta, kad Rusijos Dūmos Reglamentavimo komitetas rekomenduoja patenkinti frakcijai „Vieningoji Rusija“ atstovaujančios deputatės A. Kabajevos prašymą dėl išankstinio jos įgaliojimų nutraukimo, susijusio su perėjimu į kitą darbo vietą.

A. Kabajeva į Rusijos Dūmą išrinkta 2007 m. 2011 m. gimnastė buvo perrinkta dar kartą, o iki oficialaus įgaliojimų nutraukimo ji tęsia darbą Dūmos Fizinės kultūros ir sporto komitete.

Tai, kad A. Kabajeva nusprendė palikti Dūmą, tapo netikėtumu, nes nebuvo jokių tokį jos sprendimą pranašaujančių užuominų.

Tiesa, kažin ar toks sprendimas kelia nuostabą: dėl buvusios sportininkės sklinda daugybė apkalbų, kurias paneigti ji kategoriškai atsisako. Kalbama, kad ją ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną sieją artimi santykiai ir du bendri vaikai.