Šis australas, besislapstantis Ekvadoro atstovybės pastate jau ilgiau nei dvejus metus, pirmadienį užsiminė, kad „greitai“ paliks dabartinę buveinę, žiniasklaidai paskelbus pranešimų, jog J.Assange'as skundžiasi širdies veiklos sutrikimais ir kitokiais negalavimais.

Jo advokatė Jennifer Robinson, duodama interviu transliuotojui "Australian Broadcasting Corporation" (ABC), sakė, kad gyvenimas uždarose patalpose reikšmingai paveikė 43 metų J.Assange'o sveikatą, tačiau pabrėžė, kad kol kas sunku prognozuoti, kad jis galėtų išvykti.

„(Jis išvyks), kai tik galės būti susitarta dėl sąlygų, kurios leistų Julianui palikti ambasadą, kol bus gerbiamas jo politinis prieglobstis, turinti apsaugoti jį nuo ekstradicijos Jungtinėms Valstijoms grėsmės“, - sakė J.Robinson.

„Mes to dar nesulaukėme“, - pridūrė ji.

J.Assange'as pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje 2012 metų birželį, siekdamas išvengti ekstradicijos į Švediją, kur yra kaltinamas išžaginimu ir lytine prievarta, nors australas tuos kaltinimus griežtai neigia.

„WikiLeaks“ įkūrėjas baiminasi, jog jeigu būtų perduotas Švedijai, ta šalis galėtų jį išduoti Jungtinėms Valstijoms, norinčioms jį teisti dėl daugybės įslaptintų karinių ir diplomatinių dokumentų paviešinimo.

J.Robinson sakė, kad išlieka „komplikuotas skaičius teisinių bylų, nagrinėjamų tiek Švedijoje, tiek Jungtinėse Valstijose, kur tebevyksta didžiosios žiuri tyrimas - tai yra jo prieglobsčio priežastis.“

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad jos pozicija dėl J.Assange'o padėties išlieka nepakitusi ir kad ji „kaip visada, pasiryžusi siekti diplomatinio sprendinio.“