„Tai buvo bendras mūsų sprendimas: vienas kito praktiškai nematome, gyvename atskirus gyvenimus“, - valstybiniam transliuotojui pareiškė kartu su vis dar teisėta sutuoktine baletą pažiūrėjęs Rusijos prezidentas. Pora susituokė 1983 metais, užaugino dvi dukteris – Mariją ir Jekateriną.

Tai tikrai ne pirmas kartas pasaulio istorijoje, kai santuoką nutraukia itin aukštas pareigas einantys valdžios vyrai.
Vladimiras Putinas ir Liudmila Putina

Spauskite ant į dešinę pusę vedančios rodyklės ir sužinokite, kas yra tie 8 pasaulio lyderiai, kurie išsiskyrė būdami valdžioje.


Nicolas Sarcozy ir Cecilia Sarkozy

Nicolas Sarkozy tapo pirmuoju istorijoje Prancūzijos prezidentu, nutraukusiu santuoką prezidentavimo metu - 2007 metais jis išsiskyrė su žmona Cecilia. Vos po metų Prancūzijos vadovas vedė mylimąją Carlą Bruni, dainininkę, dainų autorę ir buvusią manekenę, kurios buvusiųjų mylimųjų sąraše - ir Mickas Jaggeris, ir Ericas Claptonas. Pora vis dar kartu, lamingai gyvena Paryžiuje kartu su moters sūnumi iš ankstesnės santuokos ir savo mažąja dukrele.

Veronica Lario ir Silvio Berlusconi

Atsižvelgiant į Silvio Berlusconi aistrą jaunoms gražuolėms ir garsiuosius bunga-bunga vakarėlius, nieko pernelyg nenustebino žinia, jog skandalingasis politikas 2009 metais išsiskyrė su žmona, buvusia aktore Veronica Lario. Šiais metais politikas viešai apkaltino „feministinių pažiūrų komunistus teisėjus" priteisus jo buvusiai sutuoktinei iš jo kišenės kasmetę 26 mln. eurų (89 mln. Lt) kompensaciją.

Alvaro Colomas ir Sandra Torres

Alvaro Colomas - bene vienintelis pasaulio lyderis, apkaltintas netikromis skyrybomis. 2011 metų kovą jis pradėjo skyrybų procesą su žmona Sandra Torres. Tuo metu prezidento oponentai garsiai šaukė, jog šalies vadovas ryžosi „ciniškam politiniam žaidimui", siekdamas apeiti įstatymą, draudžiantį artimiems prezidento giminaičiams siekti šalies vadovo posto. Nors pora ir išsiskyrė, teismas nusprendė, jog moteris, bandydama prezidento poste pakeisti savo sutuoktinį, pažeidė šalies Konstituciją. Naujuoju prezidentu galiausiai buvo išrinktas Otto Perezas Molina.

Nelsonas Mandela ir Winnie Mandela

38 metus trukusi Nelsono Mandelos santuoka su žmona Winnie atlaikė apartheido išbandymą, tačiau nutrūko praėjus šešeriems metams po jo paleidimo iš kalėjimo. 1996 metais teismui 77 metų N. Mandela pareiškė, jog jo sutuoktinė neištikima. Kai N. Mandela 1963 metais dėl politinių priežasčių buvo nuteistas kalėti, pora santuokoje tebuvo išgyvenusi penkerius metus.

Marisabel Rodriguez ir Hugo Chavezas

Hugo Chavezas turėjo ne vieną meilužę, tačiau buvo vedęs vos du kartus. Su antrąja žmona, Venesuelos radijo žurnaliste Marisabel Rodriguez, jis išsiskyrė 2004 metais. Moteris neapsikentė jo meilės nuotykių, o jis jai atsilygino kaltinimais nesugyvenamu charakteriu.

Dimitra Liani ir Andreas Papandreou

Prieš Andreui Papandreou pradėjus vadovauti Graikijos vyriausybei, svetimavimas Graikijoje laikytas nusikaltimu. Jis labai greitai pakeitė šį įstatymą. O 1989 metais nutraukė 38 metus trukusią santuoką su žmona Margaret, kad galėtų vesti savo meilužę Dimitrą Liani (žr. nuotr.) - daugiau nei 30 metų už jį jaunesnę stiuardesę.

Susana Higuchi ir Alberto Fujimori

Alberto Fujimori su žmona Susana Higuchi skyrybų dokumentus pateikė 1995 metais - moteris apkaltino prezidento šeimą korupcija, o jis pareiškė, jog sutuoktinė ne tik buvusi neištikima, bet ir jį šantažavusi. Viešai užviręs konfliktas moterį gėdingai išvijo iš prezidento rezidencijos. Pats A. Fujimori pareiškė ieškąs naujos „protingos ir gražias kojas turinčios" žmonos. 2006 metais jis sukūrė antrą šeimą - tuo metu A. Fujimori kalėjo Čilės kalėjime dėl kaltinimų korupcija.

Anglijos karalius Henrikas VIII ir Kotryna Aragonietė

Tai buvo ko gero vienintelės skyrybos, paskatinusios naujos religijos atsiradimą. Karalius Henrikas VIII išsiskyrė su Kotryna Aragoniete, nes pamilo Anne Boleyn - savo meilužės Mary Boleyn seserį. Roma nesutiko anuliuoti santuokos, tačiau Henrikas VIII 1533 metais visgi vedė savo mylimąją ir pradėjo kelią link Anglijos bažnyčios galvos pareigų. A. Boleyn buvo antroji iš šešių jo žmonių ir pirmoji, kuriai buvo įvykdyta mirties bausmė.