Viceprezidentas Nicolas Maduro daugiau detalių nepateikė, bet vyriausybė praėjusią savaitę buvo nurodžiusi, kad H.Chavezas vis dar neįveikia kvėpavimo takų infekcijos ir kad jos eiga nėra palanki.

Per valstybinę televiziją pristatydamas subsidijuotus namus, N.Maduro sakė, kad H.Chavezas "grumiasi dėl savo sveikatos, dėl savo gyvybės ir mes jį lydime". Vėliau viceprezidentas pridūrė, kad H.Chavezo būklė yra "sudėtinga ir sunki".

N.Maduro, kurį H.Chavezas yra pasirinkęs savo įpėdiniu, ir kiti pareigūnai kairiųjų lyderio būklę pastarosiomis savaitėmis nusako panašiomis frazėmis.

"Ar žinote, kodėl jis nesirūpino savo sveikata? - klausė viceprezidentas. - Todėl, kad jis visiškai atidavė savo kūną ir sielą, ir pamiršo visus savo įsipareigojimus sau - kad suteiktų žmonėms tėvynę, kad tiems, kurie nieko neturėjo, suteiktų darbą, gyvenimą, namus, sveikatą, maistą, švietimą".

H.Chavezas, kuris Lotynų Amerikos kairiųjų vėliavnešys buvo daugiau kaip dešimtmetį, viešai nesirodė ir nekalbėjo nuo pat ketvirtos vėžio operacijos Kuboje gruodžio 11 dieną.

Buvo išleista tik viena nuotraukų serija, vasario 15 dieną, kuriose jis matyti ligoninės lovoje Havanoje, besišypsantis, šalia esant dviem dukterims.

Ligoninėje Kuboje jis praleido du mėnesius, o vasario 18-ąją, naktį, grįžo į Venesuelą.

Sausio 10 dieną H.Chavezas turėjo būti prisaikdintas dar vienai kadencijai, bet Aukščiausiasis Teismas patvirtino prisaikdinimo atidėjimą neribotam laikui ir nurodė, kad tęstinumą užtikrina vyriausybė.

Pagal šalies konstituciją, jeigu prezidentas tampa neveiksnus, per 30 dienų turi būti surengti rinkimai.