Nepabūgusios šalčio pusnuogės merginos mėgino prasiveržti pro saugumo užtvaras, kol policija, sauganti Pasaulio ekonomikos forumą (PEF), jas nutempė šalin.

Ši organizacija jau antrus metus protestavo Davose, kur politikos ir verslo lyderiai bei pareigūnai iš viso pasaulio susirenka dalyvauti seminaruose ir prabangiuose kokteilių vakarėliuose.

Dvi ukrainietės ir viena prancūzė atvyko prie įtvirtinto Kongresų centro Davose, vilkėdamos chaki spalvos paltus, kuriuos nusimetė ir liko vien su džinsiniais šortais ir tamprėmis.

„Femen“ aktyvistės, ant krūtinių užsirašiusios „SOS DAVOS“, o ant nugarų - „Skurstame, nes esame moterys“, skandavo šūkius, švilpė ir mojavo dūminiais užtaisais.

Vėliau jos trumpam priartėjo prie metalinės tvoros, kol policininkai jas nustūmė.

Galiausiai besipriešinančias ir vis dar apsinuoginusias moteris išvežė policija.

„Šiandien „Femen“ aktyvistės atvyko šaukti SOS Davose, SOS viso pasaulio moterų vardu, nes mes pavargome žiūrėti į tuos žmones, saugomus apsaugininkų, valgančių ikrus ir geriančius šampaną, apsimetančius, kad jiems rūpi moterų klausimas“, - sakė protestuotoja iš Ukrainos Ina Ševčenko.

„Tačiau visada, kai jie diskutuoja apie moteris ekonomikoje, jie diskutuoja apie viena - kaip uždirbti daugiau pinigų, išnaudojant moteris, nes su moterimis visada elgiamasi kaip su vergėmis; pigia darbo jėga, kurią jie gali naudoti.“

„Femen“ aktyvistės nuo 2010 metų ne kartą buvo atsidūrusios dėmesio centre, protestuodamos pusnuogės prieš moterų išnaudojimą, korupciją ir palaikydamos demokratiją Rusijoje, Ukrainoje, Vatikane ir Londone.

Rugsėjį jos įkūrė savo pirmąjį „mokymo centrą“ Paryžiuje.

Daugiau skaitykite čia.