D.Cameronas taip pat tvirtino, kad trečiadienį Londone pasakyta jo kalba, kurioje premjeras pažadėjo iki 2017 metų pabaigos leisti Britanijos žmonėms pareikšti savo valią šiuo klausimu, neatbaidys užsienio investuotojų.

Kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume (PEF) Šveicarijos Alpių kurorte Davose, D.Cameronas pažymėjo: "Tai nėra nugaros atgręžimas Europai - visiškai priešingai. Tokiu būdu mes pasisakome labiau konkurencingą, atvirą ir lanksčią Europą bei saugią Jungtinės Karalystės vietą joje."

D.Cameronas nesureikšmino savo pagrindinių partnerių Europoje komentarų, kad Britanija negali savo nuožiūra rinktis, kurių ES taisyklių ji laikysis, taip pat pakartojo savo įsitikinimą, jog Bendrijai skubiai reikalingos reformos, kad ji taptų labiau konkurencinga.

"Tai, ką siūlau, yra ne vien pokyčiai Britanijai, bet ir pokyčiai Europai, - sakė premjeras. - Apie savo pasiekimus turime kalbėti atvirai. Pasaulyje mes atsiliekame. Mes per daug reguliuojame savo verslą; per daug didiname jo išlaidas. Mes nuviliame savo piliečius."

"Štai kodėl sakau, kad Europa per dažnai tapdavo išlaidų priežastimi verslui ir skundų priežastimi mūsų piliečiams. Turime tai spręsti ne vien Britanijos labui, bet kiekvieno Europos Sąjungoje labui", - pažymėjo jis.

Paklaustas apie netikrumą, kuris gali atgrasyti verslininkų nuo investicijų į Britaniją (šis klausimas buvo palydėtas plojimų salėje), D.Cameronas atsakė: "Jau dėl Britanijos vietos Europos Sąjungoje jau vyko; verslas tai žino."

"Daug geriau apie tai kalbėti sąžiningai ir atvirai bei nubrėžti kursą, kur mes einame, siekdami išspręsti šią problemą tokiu būdu, kuris iš tiesų bus naudingas verslui, nes atsidursime labiau konkurencingoje, atviresnėje Europoje", - pridūrė jis.

D.Cameronas sakė, kad Britanijos verslo lyderiai, įskaitant daugiau nei 50, pasirašiusių ketvirtadienį dienraščio "The Times" paskelbtą atvirą laišką, "sako, jog tai yra protingas požiūris."