„El Pais“ paskelbta H. Chavezo nuotrauka sulaukė ir Venesuelos vyriausybės nario reakcijos.

„Nuotrauka „H. Chavezo intubacija“, kurią šiandien pirmajame puslapyje paskelbė Ispanijos laikraštis „El Pais“, yra ir groteskiška, ir suklastota“, - savo paskyroje „Twitter“ rašė Venesuelos komunikacijų ministras Ernesto Villegas. Jis nurodė ir jos šaltinį – keturių minučių trukmės vaizdo įrašą apie H. Chavezo gydymą, kuris į svetainę „YouTube“ buvo įdėtas dar 2008 metais, rašo newsru.com.

Šiuo metu „El Pais“ interneto svetainėje šios nuotraukos ir straipsnio apie Venesuelos prezidentą nebėra, pažymi „RIA Novosti“. Tačiau daugybė tinklaraštininkų nufotografavo pirmąjį paskutinio laikraščio numerio puslapį ir paskelbė jį savo paskyrose „Twitter“. Fotografijose matyti gulintis H. Chavezas, kuriam į burną statomas plaučių ventiliavimo vamzdelis. Prezidentas yra be plaukų, bet ganėtinai apvalainas.

Pasak „El Periodico“, laikraštis tikino, jog ši nuotrauka buvo daryta Kuboje, gydymo metu. Tačiau „RIA Novosti“ pažymi, jog „El Pais“ buvo užsiminęs, kad nustatyti iš šaltinio šios nuotraukos aplinkybių, laiko ir vietos nepavyko.

Su onkologine liga kovojančio H. Chavezo būklė yra apipinta daugybe gandų. Vieni pranešimai skelbė, esą jis iš intensyvios terapijos skyriaus buvo perkeltas į požeminę ligoninę – bunkerį, kad visuomenei nenutekėtų jokios informacijos apie tikrąją jo sveikatos būklę. Pastarąjį mėnesį Venesuelos valdžios atstovai tvirtino, kad prezidentas sveiksta, tačiau anoniminiai šaltiniai skelbia, jog jis patyrė infarktą, turi problemų su kvėpavimu ir neteko daug svorio, todėl negali pasirodyti prieš kameras.