„Britų pašalpos man ir mano dukrai suteikia gerą gyvenimą”, – populiariame laikraštyje atviravo imigrantė iš Lietuvos, rašo „Lietuvos rytas“. Natalija esą džiaugsmingai papasakojo, kaip britų sistema leidžia jai prabangiai gyventi. Tapusi vieniša motina atvykėlė Jungtinėje Karalystėje gauna daugiau nei 1 tūkst. svarų per mėnesį (per 4 tūkst. litų). „Turiu gražų, visiškai įrengtą butą ir pinigų, kad gyvenčiau tinkamai”, – dienraštyje cituojama N.Belova.

„Nemalonu. Esu įsitikinusi, kad ne tik man, bet ir visiems Anglijoje gyvenantiems lietuviams”, – perskaičiusi skandalingą publikaciją „Lietuvos rytui” sakė Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė rašytoja Zita Čepaitė. Mat straipsnis pasirodė kaip tik tuo metu, kai vis atviriau kalbama, kad imigrantai piktnaudžiauja gerąja Didžiosios Britanijos sistema ir naudojasi tuo, ką anglai sukūrė per šimtmečius. Pastebima, kad prieš atvykėlius jau imama kurstyti isterija.

Z.Čepaitė stebėjosi, kaip „The Sun” žurnalistams pavyko rasti moterį, kuri viešai girtųsi pašalpomis. Z.Čepaitei taip pat nesuprantama, kaip galima prabangiai gyventi už tūkstantį svarų, kuriuos gauna Anglijos laikraščio aprašyta lietuvė. Už tiek galima tik pragyventi. „Tūkstantis svarų – tai minimumas. Juos išleidi būstui, transportui, kuris labai brangus, komunaliniams mokesčiams. Maistas irgi brangsta”, – rašytoja atkreipė dėmesį, kad šiais metais maisto produktams tenka išleisti trečdaliu daugiau nei anksčiau.