H.Chavezas, kuriam daugiau nei prieš mėnesį buvo atlikta vėžio operacija ir po jos išsivystė komplikacijos, "dabar eina geryn, taisosi", pareiškė viceprezidentas Nicolasas Maduro.

Tris dienas Havanoje praleidęs N.Maduras sakė, kad pastarosiomis dienomis jis ir kiti vyriausybės nariai su H.Chavezu aptarė nacionalinius klausimus.

"Mes jį matėme dar vakar", - sakė jis ir pridūrė, jog informavo prezidentą apie tai, kaip "daro pažangą mūsų žmonės".

Apie H.Chavezo sveikatos būklę N.Maduro kalbėjo gubernatorių susirinkime.

Naujausiame vyriausybės pranešime apie H.Chavezo sveikatos būklę sakoma, kad pastarosiomis dienomis jo būklė gerėjo, bet jį vis dar vargina "kvėpavimo nepakankamumas", kurį sukėlė sunki plaučių infekcija.

Nuo 1999 metų Venesuelai vadovaujantis H.Chavezas dėl ligos negalėjo atvykti į savo inauguraciją sausio 10 dieną, todėl jo prisaikdinimo ceremonija atidėta nenustatytam laikui. Spalio 7 dieną vykusius rinkimus laimėjęs prezidentas turės prisiekti dar vienai 6 metų kadencijai.

Su N.Maduro Havanoje lankėsi Nacionalinės asamblėjos pirmininkas Diosdado Cabello, naftos ministras Rafaelis Ramirezas, N.Maduro žmona ir teisingumo ministrė Cilia Flores, taip pat prezidento brolis Adanas Chavezas.