Aiškiai susijaudinęs Nicolasas Maduro, kuriam H.Chavezas perdavė įgaliojimus prieš išvykdamas į Havaną jau ketvirtai vėžio operacijai, sakė, kad prezidentas netrukus pradės "pooperacinę fazę", kuri truks kelias dienas.

"Ši operacija baigėsi tinkamai ir sėkmingai, - kreipdamasis į šalies gyventojus sakė N.Maduro. - Artimiausiomis valandomis būsime labai dėmesingi".

Viceprezidentas sakė, kad "korekcinė pakitimo operacija" truko šešias valandas ir kad tas pakitimas atsirado toje pačioje vietoje kaip anksčiau, tačiau detaliau nieko nekalbėjo.

H.Chavezo medikai prieš operaciją reiškė "optimizmą", o šimtai prezidento šalininkų buvo susirinkę melstis, kad ilgametis, visur matomas lyderis gyventų.

Venesueos sostinėje Karakase Miriam Escobar su dukra stabtelėjo per mišias vienoje centro gatvėje "pasimelsti už mūsų komandantę (vadą)". Tokios scenos vyko visos šalies miestuose.

"Žinome, kad su tikėjimu jums pavyks", - su ašaromis akyse sakė M.Escobar.

Nors Kubos pareigūnai to neskelbė, manoma, kad H.Chavezas yra gydomas toje pačioje Havanos ligoninėje CIMEQ, kur gydėsi ir anksčiau.

Ši ligoninė, kurioje buvo rūpinamasi ir Fideliu Castro, laikoma geriausia komunistinės Kubos įstaiga sudėtingiems medicininiams atvejams.