D. Trumpo atžaloms teko gintis nuo kaltinimų, kai internete pasirodė nuotraukos, kuriose jie pozuoja šalia žvėrių, praėjusiais metais nušautų per vieną pramoginę medžioklę.

Zimbabvės gamtosaugininkai ir gyvūnų teisių organizacijos užsipuolė abu milijonierius, ir netgi pats D. Trumpas viešai pradėjo svarstyti, kodėl jo sūnūs taip mėgsta medžioti.

Minėtos nuotraukos pasirodė „Hunting Legends“ tinklalapyje. Ši įmonė turtingiems klientams iš Europos, Artimųjų Rytų ir Jungtinių Valstijų visoje Afrikoje organizuoja pramogines medžiokles.

Nuotraukose su medžioklės trofėjais broliai nufotografuoti šalia negyvo dramblio, krokodilo, antilopės kudu, leopardo ir vandeninio ožio. Visi šie gyvūnai buvo nušauti per medžioklę netoli nuo Zimbabvės Viktorijos krioklio. Vienoje nuotraukoje Donaldas jaunesnysis laiko peilį ir nurėžtą dramblio uodegą.

Turtingi klientai kloja tūkstančius dolerių, kad Afrikoje galėtų pamedžioti stambiuosius žvėris. Geidžiamiausi medžioklės taikiniai yra vadinamas Didysis penketas – leopardas, liūtas, raganosis, dramblys ir buivolas. Keturiems iš šių gyvūnų yra iškilęs pavojus išnykti. Leidimai sumedžioti vieną iš šių žvėrių gali kainuoti 10 tūkst. dolerių (daugiau kaip 26 tūkst. litų), tačiau jie yra griežtai normuojami. Savo ruožtu medžioklių organizatoriai tvirtina, kad gyvūnų populiacijas reikia kontroliuoti, o pinigai, kurie gaunami už šiuos leidimus, skiriami gamtosaugai ir padeda įsteigti darbo vietas vietos gyventojams.

34 metų Donaldas Trumpas jaunesnysis socialiniame tinklalapyje „Twitter“ teisino savo atostogas: „Aš esu medžiotojas. Aš to neslepiu“. Atsakydamas vienam kritikui, esą toks gyvūnų žudymas yra beprasmis, jis rašė: „Galiu užtikrinti, kad medžioklė nebuvo beprasmiška. Vietos gyventojai labai džiaugėsi gavę mėsos, kurią jie nedažnai valgo. Jie buvo labai dėkingi“.

Tačiau aplinkosaugos organizacijos piktinasi privačiomis medžioklėmis, ypač Zimbabvėje, kur smarkiai paplitusi korupcija. Dėl prastos saugumo padėties sunku pažaboti brakonieriavimą ir sukontroliuoti, ar nebuvo viršytas leistinų sumedžioti žvėrių skaičius, o skurdžiai gyvenantiems vietos gyventojams nuo pinigų už leidimus nubyra tik grašiai. Vienas žymiausių Zimbabvės gamtosaugininkų laikraščiui „The Independent“ sakė, kad privačias medžiokles reikėtų uždrausti bent dvejiems metams, kol bus suskaičiuoti visi šalies gyvūnai.

„Vyriausybė sąmoningai išpučia mūsų turimų gyvūnų skaičių, kad galėtų parduoti daugiau leidimų ir užsidirbti daugiau pinigų“, - sakė Johnny Rodriquezas iš Zimbabvės aplinkosaugos tarnybos.

„ Jei viskas ir toliau vyks taip, kaip dabar, po penkių ar šešerių metų nebeliks nė vieno gyvūno“, - pažymėjo jis.