27 metų Jose Pimentelis apkaltintas ruošimusi teroro išpuoliams. Vyras apibūdinamas kaip „vienišas vilkas“. Vienas jo galimų taikinių – iš užsienio grįžtantys JAV kariai, praneša bbc.co.uk.

Per surengtą spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo Niujorko policijos komisaras Raymondas Kelly ir apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as, miesto meras M. Bloombergas tvirtino, kad J. Pimentelį įkvėpė „al-Qaeda“.

Bombų gaminimo instrukcijas vyras rado Al Qaedos žurnale „Inspire“, kurį spausdino radikalus dvasininkas Anwaras al-Awlaki. Pastarasis per JAV surengtą išpuolį žuvo šiemet rugsėjį Jemene.

R. Kelly teigia, kad vienas žurnalo straipsnių vadinasi „Kaip pasidaryti bombą mamos virtuvėje“. Taip pat komisaras pridūrė, kad J. Pimentelis planavo „žudyti JAV kariškius, grįžtančius iš Irako ir Afganistano, konkrečiau JAV armijos ir karinio jūrų laivyno atstovus“.

Vyras ketino sprogdinti pašto skyrius ir policijos automobilius Niujorke bei policijos nuovadą Niu Džersyje. Vis dėlto pareigūnai pripažino, kad J. Pimentelis veikė vienas.

Meras pareiškė, kad policija pagamino įtariamojo konstruoto sprogstamojo įtaiso kopiją. Buvo parodytas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip šis įrenginys susprogdina mašiną.

J. Pimentelis buvo stebimas nuo 2009 m. gegužės. Jam pateikti trys su terorizmu susiję bei dar du kitokio pobūdžio kaltinimai. Kaltinamasis policijai prisipažino, kad „aktyviai gamino bombą ir visai nedaug liko iki jos užbaigimo“.