"Aš manau, jog būtų teisinga, kad suvažiavimas palaikytų partijos pirmininko Vladimiro Putino kandidatūrą į šalies prezidento pareigas", - pareiškė jis.

Suvažiavimo dalyviai plojimais kelias minutes trukdė D.Medvedevui tęsti kalbą. Pasisukę į V.Putino pusę, stovėdami, jie plojo ir jam.

"Šie aplodismentai suteikia man teisę neaiškinti, kokį patyrimą ir autoritetą turi Vladimiras Vladimirovičius Putinas", - tarė prezidentas.

Jau daugelį mėnesių spėliojama, kuris iš jų kandidatuos į prezidento postą 2012 m. rinkimuose.

V. Putinas jau buvo prezidentas dvi kadencijas prieš išrenkant D. Medvedevą 2008 m.

V.Putinas partijos rinkimų sąraše pirmąją vietą užleidžia D.Medvedevui

"Vieningosios Rusijos" lyderis Vladimiras Putinas prieš tai pareiškė, kad šios partijos sąraše rinkimams į Valstybės dūmą pirmas turi būti prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

"Pas mus pastaraisiais metais tapo įprasta, kad "Vieningosios Rusijos" rinkimų sąraše pirmas būna prezidentas. Manau, kad tokios tradicijos nereikia pažeisti", - sakė V.Putinas šeštadienį per partijos "Vieningoji Rusija" suvažiavime Maskvoje.

"Manau, kad "Vieningosios Rusijos" sąraše rinkimams į Rusijos Valstybės dūmą pirmasis būtų dabartinis valstybės vadovas Dmitrijus Anatoljevičius Medvedevas", - pareiškė V.Putinas.

Pasak jo, "tai pakels partijos autoritetą ir užtikrins jai laukiamą ir sąžiningą pergalę".

D.Medvedevas vadovaus partijai

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas priėmė ministro pirmininko Vladimiro Putino pasiūlymą užimti pirmąją vietą partijos "Vieningoji Rusija" sąraše rinkimams į Valstybės dūmą.

"Ką tik Vladimiras Vladimirovičius Putinas, partijos pirmininkas, specialiai kreipėsi į mane ir suvažiavimą su pasiūlymu būti pirmam "Vieningosios Rusijos" sąraše. Aš priimu jį", - pareiškė D.Medvedevas partijos "Vieningoji Rusija" suvažiavime.

D.Medvedevas paaiškino savo apsisprendimą taip: "Partija aktyviai padėjo prezidento kursui".