Antiglobalistų sąjūdis Pasaulio socialinis forumas (PSF) įkurtas kaip Pasaulio ekonomikos forumui (PEF) oponuojanti organizacija, kurios kasmetinis susitikimas ateinančios savaitės trečiadienį prasideda Šveicarijos kurorte Davose.

Nors Bombėjuje susirinkę PSF atstovai diskutavo Irako, vaikų darbo ir daugeliu kitų klausimų, visus juos vienijo neapykanta JAV prezidentui George'ui W. Bushui (Džordžui V. Bušui), kurį antiglobalistai kaltina pataikavimu didžiosioms korporacijoms ir politinės įtampos kurstymu pasaulyje.

"Pasaulis privalo susivienyti prieš JAV, kurios nustelbusios Jungtines Tautas ir turi daugiau ginklų, nei visos kitos pasaulio šalys kartu. Mes privalome nuversti Bushą, nes jis pradėjo ir įsivėlė į karą. Jo karas prieš Iraką yra aukščiausia tobulo terorizmo forma",- sakė Ramsey Clarkas (Ramsis Klarkas), buvęs JAV teisingumo ministras ir ilgametis antikarinių sąjūdžių aktyvistas.

Protesto akcijose buvo pliekiamos ir JAV bendrovės. Surengta "Coca-Cola" skardinėlių trypimo akcija, taip protestuojant prieš neteisingą resursų atėmimą iš Indijos bendruomenių, kuriose riboti vandens ištekliai.

Iš visų pasaulio kampelių susirinkę protestuotojai šoko skambant būgnelių muzikai, dainavo mėgiamas protesto dainas, dalijo skrajutes, reklamuojančias įvairiausius diskusijų forumus - nuo "pasipriešinimo Irake" iki "kūdikių žindymo krūtimi globaliame pasaulyje".

Organizatoriai teigė, kad pusė iš 100 tūkstančių forumo dalyvių buvo iš Indijos, nors vietos žiniasklaida ir valdžia forumui skyrė mažai dėmesio.

Nepaisant nuožmios Busho kritikos, antiglobalistų suvažiavime dalyvavo ir apie tūkstantis amerikiečių, o JAV piliečių ir bendrovių skirtos lėšos padengė ketvirtadalį 2,4 mln. dolerių renginio biudžeto.