Kaip pranešė bloko vieno pirmininkų Dmitrijaus Rogozino sekretorė spaudai Olga Sagareva, aukščiausiosios tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas iškelti kandidatu V.Geraščenką.

"Šiandien visi dokumentai, būtini jį įregistruoti kandidatu, bus pateikti Centrinei rinkimų komisijai", - sakė ji.

Be to, pranešė O.Sagareva, vienas bloko "Tėvynė" pirmininkų, šio bloko frakcijos Valstybės Dūmoje lyderis Sergejus Glazjevas nusprendė pats iškelti savo kandidatūrą dalyvauti prezidento rinkimuose ir tai paskelbė šiandien aukščiausiosios tarybos posėdyje.

Rusijos prezidento rinkimai įvyks 2004 metų kovo 14 dieną. Realiausias pretendentas į pergalę rinkimuose yra dabartinis prezidentas Vladimiras Putinas. Kadangi nėra ryškių politikų tarp kandidatų, smarkiai padidėja V.Putino galimybės iškovoti pergalę jau per pirmąjį rinkimų ratą.

Sekmadienį Rusijos Federacijos komunistų partija (RFKP) savo kandidatu šalies prezidento rinkimams iškėlė Nikolajų Charitonovą - visų šaukimų Dūmos deputatą, parlamento agropramininės grupės - RFKP sąjungininkės, lyderį.

Praėjusią savaitę Olegas Malyškinas tapo ultranacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos kandidatu į prezidentus.

Anksčiau atsisakė dalyvauti rinkimuose liberaliosios "Jabloko" lyderis Grigorijus Javlinskis, kuris tai motyvavo tuo, kad šalyje neįmanoma surengti laisvų rinkimų.