Šalies sostinėje Amane, kur gyvens daugelis forumo dalyvių, aplink prabangius viešbučius dislokuoti ginkluoti kariai bei šarvuočiai, įrengti apkasai.

Šunehą ir Amaną jungiantis kelias penktadienį buvo užtvertas ir, visuomenės saugumo departamento teigimu, eismas jame bus ribojamas iki antradienio - kitos dienos po konferencijos pabaigos.

Susitikimą kartu su PEF atstovais rengiantys Jordanijos pareigūnai griežtai apribojo visų transporto priemonių eismą link Negyvosios jūros.

Susitikimai, kurių metu bus daugiausiai kalbama apie "susitaikymą" ir "bendras ateities vizijas", vyks dviejuose penkių žvaigždučių viešbučiuose, esančiuose ant ypač druskingos jūros pakrantės.

Susitikimo metu pasaulio lyderiai - politikai, verslininkai, dvasininkai bei mokslininkai - ieškos būdų pagerinti politinę ir ekonominę būklę Artimuosiuose Rytuose, taip pat svarstys, kaip paspartinti pasaulio ūkio plėtrą.

Tai bus pirmasis PEF susitikimas po karo Irake ir jame dalyvaus JAV civilinės administracijos Irake vadovas Paulas Bremeris (Polas Bremeris). Tuo pat metu vyks ir Artimųjų Rytų "diplomatinio kvarteto" - JAV, Europos Sąjungos, Jungtinių Tautų ir Rusijos - atstovų susitikimas.

Į susitikimų darbotvarkę įtrauktas ir pasaulinio karo su terorizmu klausimų svarstymas, o JAV Valstybės departamentas gegužės mėnesį teigė, jog ne antiglobalistų protestai, o galimi teroro išpuoliai JAV kels daugiausiai rūpesčių .

PEF susitikimai įprastai vyksta Šveicarijos alpių Davoso kurorte, kur susirenka tūkstančiai demonstrantų.