S. Ivanovas ir kitas pirmasis vicepremjeras - Dmitrijus Medvedevas Maskvos politologų yra laikomi realiausiais pretendentais pakeisti V. Putiną prezidento poste, kai šis ateinančiais metais po antrosios kadencijos išsikraustys iš Kremliaus. Rusijos prezidento rinkimai įvyks 2008 metų kovo 2 d.

"S. Ivanovo pasitraukimas iš Gynybos ministerijos išvaduoja jį nuo daugybės problemų, kurios mažino jo šansus tapti prezidentu. Dabar į nemalonius klausimus apie suluošintus kareivius, nuskendusius povandeninius laivus arba nesėkmingus raketų bandymus turės atsakyti naujasis gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas", - rašo "Kommersant".

Savo ruožtu laikraštis "Vedomosti", remdamasis Kremliui artimu šaltiniu, rašo, kad "prezidentas jau seniai ketino apriboti D. Medvedevo politinį aktyvumą ir suvienodinti jo ir S. Ivanovo teises".

"Armijoje, už kurią buvo atsakingas S. Ivanovas, viešpatauja nestatutiniai santykiai. Nuolat pranešama apie kareivių savižudybes ir dezertyravimą", - pažymi "Vedomosti" ir cituoja Kremliui artimą šaltinį: "Prezidentas nusprendė apsaugoti jį nuo smūgių".

Pasak dienraščio "Vremia Novostej", dabar D. Medvedevas ir S. Ivanovas turės vienodas pozicijas valdžios aparate.