Rasti džiaugsmą keliantį darbą – tikra sėkmė

R. Ščerbavičienė teigia, kad visi žmonės gyvena paroje turėdami 24 valandas. Vis tik, vieni sako, kad niekur nespėja, o kiti puikiai spėja visur.

„Aš labai stengiuosi ir darbe būti gera darbuotoja ir namuose būti gera žmona bei mama. Balansas gyvenime – labai svarbus. Aš vadovaujuosi taisykle, kad reikia skubėti lėčiau“, – pasakoja pašnekovė.

Tam, kad galėtum produktyviai dirbti ir save realizuoti, svarbu atrasti darbo sritį, kuri teiktų džiaugsmą. Elektrėnų biuro grupės vadovė sako, kad daugelis žmonių visą gyvenimą dirba nemylimą darbą, o tokiu būdu ir pats gyvenimas tiesiog prabėga.

„Būna, kažkur ateini ir matai, kad žmogus piktas sėdi savo darbo vietoje. Bet juk pats žmogus iš savęs gal ir nėra toks. Gal tiesiog ta darbo vieta skirta ne jam? Svarbu atrasti sau tinkamą darbo vietą. O kai ją atrandi, aplanko ir dvasinė ramybė“, – įsitikinusi „Allianz Lietuva“ atstovė.

Kraujo donorystė – vienas iš svarbiausių darbų, kuriais išties verta didžiuotis

Šiemet „Allianz Lietuva“ ir Elektrėnų miesto vardai tikrai plačiai nuskambėjo. Būtent šiame mieste buvo pasiektas visos Lietuvos neatlygintinos kraujo donorystės rekordas.

„Aš tikrai didžiuojuosi „Allianz Lietuva“ , kuri jau 17 metų iš eilės organizuoja šią akciją. Mano įmonei svarbu ne tik dirbti darbą visuomenei, tačiau ir prisidėti prie visuomenės gerovės. Iš pradžių sakiau, kad ši iniciatyva – tikrai ne man. Aš pati esu didelė bailė. Aš bijau adatų, bijau medikų.

Tačiau pradėjus dirbti man vienas žmogus pasakė, kad paaukotas kraujo šaukštas gali išgelbėti kūdikio gyvybę. O tuo metu auginau du mažus vaikus. Tokiu būdu mano baimė „atsistojo“ prieš kažkieno gyvybę. Supratau, kad bijoti teisės aš neturiu. Išdrįsau pabandyti, nors ir reikėjo mane palaikyti už rankos. Net ir dabar, prabėgus tiek metų, mane tebereikia laikyti už rankos, kuomet aukoju kraują“, – juokdamasi pasakoja pašnekovė.

Ji teigia, kad kasmet su kolegomis jie buria žmones kraujo aukojimui. Kiekvienais metais pavyksta surinkti vis daugiau žmonių. Didėja ir kolektyvo tikslai.

Allianz Lietuva“ Elektrėnų biuro grupės vadovė Rita Ščerbavičienė

Kraujo donorystės akcijų metu – ne viena įkvepianti istorija

Per tiek metų, kuomet „Allianz Lietuva“ įmonė vykdo kraujo donorystės akcijas, įvyko ir daug išskirtinių, juokingų ar net susigraudinti priverčiančių istorijų. R. Ščerbavičienė prisimena ir keletą jai pačiai labiausiai įsiminusių atvejų.

„Yra nutikusi ir meilės istorija. Du vieniši žmonės, laukdami eilėje, vienas kitą pamatė ir pajuto simpatiją. Taip gavosi, kad net kraują jie aukojo sėdėdami gretimose kėdėse. Kitais metais į kraujo donorystės akciją jie atėjo jau drauge. Šiemet mačiau, kad jau ir jų pirštus puošia žiedai“, – džiaugiasi biuro grupės vadovė.

Ji įsitikinusi – juk ši istorija tikrai labai graži. Žmonės atėjo norėdami kažkam padovanoti gyvenimą, tačiau ir sau rado artimą sielą.

„Kai gali drauge su įmone, kurios dalimi esii, įkvėpti žmones geriems darbams, jautiesi išties puikai. Vieną kartą buvau kirpykloje ir nugirdau pokalbį, kurio metu iš užsienio grįžusi moteris, kalbėdama su kirpėja džiaugėsi, kad Elektrėnuose vykdomi tokie dideli ir svarbūs darbai, kaip kraujo donorystė. Ji buvo nustebusi, kad surenkame tiek daug donorų. Klausiausi jos ir jaučiau tokį malonumą bei džiaugsmą“, – teigia pašnekovė.

R. Ščerbavičienė sako, kad kraujo donorystės akciją jie organizuoja kiekvieną rudenį. Labai smagu tai, kad apie šią akciją mieste kalbama ištisus metus. Žmonės planuoja, kaip kitais metais vėl dalyvaus joje bei aukos savo kraują.

Drabas, kuriame tampi geresniu

„Allianz Lietuva“ Elektrėnų biuro grupės vadovė įsitikinusi, kad tokios akcijos nepaprastai suvienija žmones.

„Mūsų kolektyvą ši akcija suvienija kasmet. Mes tampame dar artimesni“, – pabrėžia ji.

Pašnekovė sako, kad jei grįžtų į laikotarpį prieš 14 metų, nedvejodama vėl rinktųsi kelią, kuriuo eina ir dabar.

„Viską daryčiau taip pat, tik būčiau drąsesnė. Tuo metu buvau nedrąsi. Atėjau į „Allianz Lietuva“ dirbti naujoje, nepažįstamoje srityje. Atėjau todėl, kad auginau dvi mažametes mergaites. Man buvo labai svarbus laisvas darbo grafikas. Tai labai stipriai imponavo renkantis darbą“, – pasakoja R. Ščerbavičienė.

Ji pabrėžia, kad neįsivaizduoja darbo, kuriame jaustųsi geriau. Juk per tiek metų įgyji labai daug patirties, turi galimybę mokytis, tobulėti.

„Kiekvienam, kuris pradeda dirbti „Allianz Lietuva“ galiu pažadėti, kad žmogus tikrai ims keistis į gera. Čia dirba pozityvūs ir geri žmonės. Tokių į komandą ieškau ir aš“, – teigia pašnekovė.

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)