Džiovinti riešutai ir vaisiai yra patogūs užkandžiai, kuriuos paprasta įsimesti į kuprinę ar rankinę keliaujant, o sušilus orams – ir stovyklaujant. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad šie produktai suteikia daug energijos organizmui, tad jie idealiai tinka saikingam vartojimui norint p...
salotos
618 straipsnių
Salotos – šaltasis užkandis, kurio pagrindą sudaro įvairios smulkintos daržovės arba vaisiai.
Vis aukščiau kylanti saulė kviečia ne tik į savo racioną įtraukti daugiau spalvingų vaisių, bet ir apšviesdama namus primena apie pavasarinį tvarkymąsi. Vienu šūviu galima nušauti du zuikius išleidžiant visai nedaug – iš apelsinų pasigaminti sočių ispaniškų salotų ar kvapnų pyragą, o šių vaisių žiev...
Balandis – labai darbingas mėnuo daržininkams, kai reikia sėti daržovių ir gėlių daigus. Mūsų sąrašas padės jums suplanuoti darbus. Papasakosime, ką sodinti balandžio mėnesį ant daigų ir kaip tai daryti teisingai.
Nepamatuojama lapinių daržovių nauda: pasakė, kiek reikia suvalgyti, kad sumažėtų pavojingų ligų rizika (1)
Popajus buvo teisus girdamasis, kad jam niekada nepritrūksta jėgų pasiekti pergalę, nes valgo špinatus. Tamsiai žalios spalvos lapinės daržovės yra sveika – tai naudingiausias maistas pasaulyje. Kaip būdinga visaverčiam maistui, iš jų gaunamai vienai kalorijai tenka didžiausias maisto ...
12 gardžių Kristinos idėjų šv. Velykų stalui – nuo populiariausių mišrainių iki burnoje tirpstančių pyragų (1)
Šis tekstas tikrai patiks tiems, kas jau dėlioja Velykų stalo valgiaraštį. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi net 12 receptų, kurių kiekvienas išbandytas ir valgytojų patvirtintas – labai gardu! Beje, visi patiekalai gana nesudėtingai paruošiami. Tekste rasite šiuos r...
Dėl savo išskirtinio poveikio sveikatai brokoliai yra viena naudingiausių daržovių. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, juose gausu A, C, K ir kitų vitaminų, skaidulų, folatų. Be to, brokolius labai lengva paruošti.
Morkų salotos – daugelio pamėgtas receptas.Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė yra išbandžiusi ne vieną receptą iš interneto platybių ir dalijasi labiausiai patikusiu deriniu. R. Šniolienei itin patiko svogūno apkepimas aliejuje, tai morkų salotoms suteikia nepakartojamą po...
Gardiems pusryčiams – vafliai su kiaušiniene. Čia puikiai dera krevetės ir salotos. Na o idėja atšildytus kruasanus paversti gardžiais traškiais vafliais verta atskirų aplodismentų.
Nuostabus gražgarsčių salotų ingredientų derinys dovanoja tikrą malonumą. Ragaudami šį patiekalą patirsite visa skonių paletę – saldumą, sūrumą, rūgštumą ir kartumą. Na o jei sūris bus brandintas, valgydami gražgarsčių salotas mėgausitės ir umami skoniu.
Šios makaronų salotos su konservuotu tunu puikiai tiks neturintiems laiko virtuvėje ir norintiems greitai paruošti skanų patiekalą. Tokias salotas tinka neštis ir į darbą. Sunkiai atsivalgomos makaronų salotos – ir skanu, ir sveika.
Gaivios, traškios ir puikiai subalansuoto skonio – taip būtų galima apibūdinti salotas su traškia vištiena. Šį patiekalą galima patiekti ir svečiams. Patiekdami apibarstykite skrudintomis saulėgrąžų sėklomis.
Salotos laikomos vienu sveikiausių valgių, juk jose daug daržovių, iš kurių gausite vitaminų, ląstelienos ir kt. maistingų medžiagų. Be padažo salotos ne tokios gardžios. Tiesa, svarbu žinoti, ko pridėta perkamame vienos ar kitos rūšies salotų padaže.
Šitaip paruoštas salotas su lydeka drąsiai dėkite ir ant šventinio stalo. Salotų gaiva, kremo švelnumas ir malonaus skonio žuvis – tobulas derinys. Tokį patiekalą galima patiekti ir per pietus, ir vakarienei. Pabaigoje apibarstykite skrudintomis saulėgrąžomis.
Kalėdiniam stalui – naujos tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorės Kristinos Naturjevienės idėjos. Nuo šaltų užkandžių, mišrainių iki trijų karštų patiekalų ir torto. Tekste rasite šiuos receptus: liežuvio salotos, salotos su krabų lazdelėmis, pikantiška mišrainė, lašišos ir karamelizuotų svogūnų užtep...
Kūčių stalo karaliene silkę vadiname ne veltui: turbūt nežinojote, kiek naudingų savybių ji turi (3)
Silkė ne veltui vadinama Kūčių stalo karaliene – ji lengvai prieinama, gardi, paprastai paruošiama ir nebrangi, todėl artėjant žiemos šventėms stebimas rekordinis jos perkamumas. Be visų minėtų priežasčių, kodėl vertiname silkę, reikėtų nepamiršti ir svarbiausios – ji pasižymi daugybe naudingų savyb...
Salotos su lašiša – restorano vertas patiekalas, o gaminsite vos kelias minutes. Lašišą iškepsite greitai, o kol ji keps, paruošite salotas. salotas su lašiša valgykite, kol žuvis dar karšta.
Ar bandėte gaminti burokėlių salotas su silke? išbandykite – bus tikrai gardu! Labai tinka buroklėlių salotas paskaninti apelsinų ar citrinos žievele.
Šios salierų ir obuolių salotos yra gaivios, subalansuotos ir suteikia švelnų, vaisišką skonį. Jos puikiai tinka kaip lengvas užkandis. Salietrų ir obuolių salotas puoškite šviežios kalendros lapeliais.
Itin prabangios šalies restorane lietuvis neišgalėjo užsisakyti pagrindinio patiekalo, o salotos už 28 Eur nemaloniai nustebino (4)
Noriu parodyti, kaip iš Nicos galima greitai, lengvai ir pigiai pasiekti garsų, visiems žinomą, legendomis apipintą Monaką. Perkant vietoje, traukinio bilietas kainuoja 3,80 Eur. Tai yra labai populiarus reisas, traukiniai kursuoja maždaug kas 15–20 minučių, bet keleivių nuolatos prisirenka be galo ...
Neužtruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pasigaminsite šį tiek vegetarų, tiek veganų pamėgtą receptą – falafelius. Burnoje tirpstantys falafeliai, ir gardžios salotos bei „šilkinis“ humusas privers apsilaižyti pirštus ir dar kartą įsitikinti, kad mėsa – nėra būtinas ingredientas, norint pasisotinti...