Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
pusryčiai
505 straipsnių
Pusryčiai – įprastai dienos pradžioje (iki vidurdienio) valgomas patiekalas kartu su šaltu ar karštu gėrimu. Pusryčiams patiekiamo maisto ir gėrimų įvairovė įvairiose šalyse yra susijusi su tam tikromis tradicijomis ir papročiais.
Gardžiausius pusryčių receptus rasite čia.
Kaip sveikai planuoti pusryčių laiką, ar juos valgyti išvis, informaciją rasite čia.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
Šviežių kopūstų salotos – mano vienos mėgstamiausių. Jos pagaminamos labai greitai ir puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šviežių kopūstų salotas gaminau su paprikomis, bet jei jų neturite, dėkite tarkuotas morkas, šviežius agurkus su konservuotais kukurūzais ir t.t. Patikėkit, bet šviežių...
Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Kai nėra laiko, kviečiame gaminti mini picas su špinatais. Procesas greitas, o rezultatas – nuostabus. Iš vieno „Mantinga“ picos tešlos lakšto pagaminsite 6 mini picas su špinatais.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Ruošiatės vakarėliui, iškylai ar filmų vakarui, – gaminkite takus su krevetėmis. Nuostabaus skonio gaivus užkandis yra tai, ko jums reikia. Takai su krevetėmis puikiai tinka ir šventiniam stalui.
Paruoškite pusryčiams buritą – gardų paplotį su kumpiu, daržovėmis ir kiaušiniene. Tai sotus patiekalas, tinkamas ruošti tiek namuose, tiek pikniko metu. Valgykite pusryčių buritą, kol karštas.
Sumuštinis su plėšyta vištiena – didelis ir itin sotus. Tad jį galima ruošti ne tik pusryčiams, bet ir iškylos pietums. Sumuštinis su plėšyta vištiena itin skanus, kol karštas.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Sakoma, pusryčiai – svarbiausias dienos valgis. Taip teigia ne tik liaudies išmintis, bet ir šiuolaikiniai mitybos specialistai, o jie turi svarių argumentų pirmojo dienos valgio naudai. Tad kodėl svarbu papusryčiauti per tam tikrą laikotarpį pabudus, o kam svarbu tai padaryti anksčiau, nei rekomend...
Ieškantiems idėjų gardiems pusryčiams rekomenduojame išsikepti bandelės su kiaušiniu. Iš išorės traški bandelė, skystas kiaušinis su alyvuogių pasta – kaip reta geras skonių derinys. Paruošti bandeles su kiaušiniais užtruksite vos 15 minučių.
Minkštas, purus rikotos sūrio pyragas negali nepatikti. Gaivumo suteiks mėlynių uogos. Iškepusį rikotos sūrio pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.