Ne visada, kai užsimanome, po ranka yra tortilijų. Todėl virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip jų patiems pasigaminti namuose. Patikėkite, paruošti naminių tortilijų – labai paprasta.
druska
294 straipsnių
Druska – cheminis junginys, susidedantis iš katijonų ir anijonų, turinčių priešingą el. krūvį.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Šiems pietums pagaminti daug ingredientų nereikia – gardžią morkų sriubą išvirsite iš kelių daržovių. Trintą sriubą patiekite su sočiomis empanadomis – jų niekas neatsisakys. Morkų sriuba su empanadomis – tai, ko reikia kiek vėsesnę dieną.
Greitai paruošiami skanūs užkandžiai – itališka čiabata su naminiu sviestu. Užtruksite vos 15 minučių. Itališkos čiabatos su naminiu sviestu užkandžiu pravers ir ruošiantis į iškylą.
Šviežių kopūstų salotos – mano vienos mėgstamiausių. Jos pagaminamos labai greitai ir puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šviežių kopūstų salotas gaminau su paprikomis, bet jei jų neturite, dėkite tarkuotas morkas, šviežius agurkus su konservuotais kukurūzais ir t.t. Patikėkit, bet šviežių...
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Kai nėra laiko, kviečiame gaminti mini picas su špinatais. Procesas greitas, o rezultatas – nuostabus. Iš vieno „Mantinga“ picos tešlos lakšto pagaminsite 6 mini picas su špinatais.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.